Ostani doma
Tortilje od piletine
RTL

Recepti

Epizoda 11

Tortilje od piletine

Jozefina Birindžić i Ksenija Maduna

Sastojci:

0,5 kg pilećeg filea

400 g slanutka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

4 režnja češnjaka

100 g shiitake gljiva

1 poriluk

300 g brašna 

100 g kukuruznog brašna

1 jaje

150 g jogurta

50 g maslaca

timijan

bosiljak

800 g cijelih rajčica u konzervi

1 avokado

1 limun

maslinovo ulje

matovilac ili neka druga zelena salata

Priprema:

Pileći file narezati na trakice pa prepržiti na malo ulja da dobije finu boju. U drugoj tavi dodati sjeckani češnjak, sjeckanu rajčicu iz konzerve pa uliti malo vode, soli, šećera i bosiljka i pustiti da se dinsta. Zamijesiti tijesto za tortilje od brašna, kukuruznog brašna, soli i vode. Ostaviti kratko da odmori, razvaljati i oblikovati i zapeći kratko na svakoj strani. Razmutiti jaje, sok od pola limuna i miješati dok ne pobijeli pa polako uliti malo maslinovog ulja, dodati avokado i 100 ml jogurta pa promiješati štapnim mikserom i začiniti po volji. Poriluk nasjeckati na kolutiće pa zapržiti na tavici s malo ulja, isto napraviti i s gljivama. Slanutak osušiti i pobrašniti pa posoliti i zapržiti u pećnici na 200 stupnjeva dok ne porumeni i ne bude hrskav. Tortilje premazati salsom, napuniti pripremljenim mesom, gljivama, porilukom i salatom pa zarolati. Prepoloviti tortilje na pola i preliti preljevom od avokada i posuti prženim slanutkom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!