Ostani doma
Damir Poljičak o svom liku Joška i danima na setu: 'To je jedna mješovita momčad u kojoj su svi različiti i svatko donosi nešto svoje, nešto dobro'
RTL

NOVI GLUMAC U 'BLAGO NAMA'

Damir Poljičak o svom liku Joška i danima na setu: 'To je jedna mješovita momčad u kojoj su svi različiti i svatko donosi nešto svoje, nešto dobro'

Nove epizode omiljene serije 'Blago nama' ne propustite od ponedjeljka do petka u 20.15 sati na RTL-u

Sve Borisove noćne more odjednom su se ostvarile - njegov bratić Joško iz Sinja je stigao u Zagreb, uselio se u njegovu kući i već prvi dan s Juhićima razbio ukradeni automobil tijekom ludog izlaska. Da stvar bude još gora, isti taj Joško postao je njegov asistent u vladi, a to je tek početak nevolja!

Samo za RTL.hr, poznati kazališni i televizijski glumac Damir Poljičak gledateljima predstavlja svoj lik Borisova bratića Joška, prisjeća se najdražih uspomena sa seta, ali i otkriva koji bi lik iz serije rado volio utjeloviti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako biste gledateljima predstavili svoj lik Joška?

Joško je zapravo Borisov brat blizanac. Oni su rodbinski vezani, no zapravo su noć i dan. Boris zavidi Jošku na svim njegovim kvalitetama i karakteristikama – on je glasan, snažan, samouvjeren, samopouzdan. Boris je nekako uvijek u određenoj sjeni pa postoji rivalstvo među njima dvojicom. I to je glavna dinamika i okosnica njihova odnosa, što će kasnije, vidjet ćemo kako epizode budu odmicale, silno komplicirati i posao u vladi i sve čime se oni bave.

Glumite čovjeka iz Sinja… Jeste li se nekako posebno pripremali za ulogu i kako je bilo prebaciti se na sinjski govor?

Uopće spominjati Sinj, to već izaziva jedno strahopoštovanje. To je mjesto koje u današnjoj Hrvatskoj određuje dosta toga, kako u tradicijskom smislu, tako i u vrijednostima koje stoje, koje su naše i koje treba njegovati. Za mene je to bila čast i izazov, s jedne strane. Htio sam time odati počast cijeloj toj situaciji.

Kako je bilo snimati seriju? Jeste li s nekim glumcima već surađivali?

Bilo je fantastično od prvog dana! Svi su jako profesionalni, brzo se i kvalitetno snima. Ne mogu nikoga posebno izdvojiti, svi su sjajni. To je jedna mješovita momčad u kojoj su svi različiti i svatko donosi nešto svoje, nešto dobro i čini mi se da se u ovom slučaju sve jako dobro spojilo. Surađivao sam s nekoliko kolega glumaca ranije, Filipa poznajem i privatno. Manje-više smo se svi susretali i na nekim drugim snimanjima. Mali je ovo svijet, uglavnom se svi poznajemo.

Kako su izgledali dani na setu? Što najviše pamtite?

Izgledalo je odlično, pogotovo scene u kojima sam sa Zuhrom i Filipom. I samo snimanje i period prije dok ponavljamo tekst prođu uz dobru zafrkanciju i u zanimljivim pričama koje vjerojatno nikad ne bih nigdje čuo. To ću posebno pamtiti!

Da niste Joško, koji biste lik iz serije voljeli utjeloviti?

Dragu! Ne u smislu godina koliko u smislu karaktera. Poznajem takav tip ljudi, ta vrsta nekoga tko stalno prigovara i ima neki plan da pokvari neki drugi plan, pa ide iz šupljeg u prazno – to je vrlo zanimljivo igrati, smiješno, izazovno.

Joško je obitelji predstavio da dolazi na kraći odmor u Zagreb, ali poremetit će sve odnose u kući. Što sve očekuje gledatelje?

Ne može se živjeti cijele godine na staroj slavi, barem ne Joško koji je ugostitelj i koji u Sinju prodaje palačinke na štandu za Veliku Gospu. Zato se i traže neki novi horizonti da ih se zauzme i novi planinski vrhunci da se na njih popne… Pa zašto onda jedan od njih ne bi bio i Zagreb i pokušaj da se tamo stvori neki život, a onda možda čak i negdje dalje, prema Bruxellesu! Tako da se jedan dio radnje kreće i u tom smjeru, ali dalje ne bih želio ništa otkrivati, neka gledatelji sami doznaju u novim epizodama.

  • Blago nama

    humoristična serija - Hrvatska - 2021.

    Ponedjeljak - četvrtak u 20.15 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!