Ostani doma
Ante Travizi o direktoru svemira, stand up komediji i curama: 'Ako me ne nasmijava, mislim da bi mi jako brzo postalo dosadno'

INTERVJU

Ante Travizi o direktoru svemira, stand up komediji i curama: 'Ako me ne nasmijava, mislim da bi mi jako brzo postalo dosadno'

Ante Travizi u prve nas je četiri epizode Direktora svemira osvojio svojom simpatičnošću, neposrednošću i bizarnim rješenjima dobivenih zadataka

Direktoru, koji još uvijek ne zna izgovoriti njegovo prezime, poklonio je sliku Lidije Bačić, lubenicu je bio prisiljen jesti s poda, a ono najbolje, uvjerava nas, još nismo ni vidjeli…

Samo za RTL.hr ovaj 29-godišnjak prisjeća se svojih komičarskih početaka, otkriva što nakon svega misli o direktoru, njegovu pomoćniku i ostalim kandidatima, ali i kakve ga to djevojke mogu privući.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odakle ljubav prema stand up komediji? Što ti je najveća inspiracija u tom poslu?

Vjerojatno još od djetinjstva. Uvijek sam nešto glumatao i imitirao scene iz filmova zabavljujući obitelj i prijatelje. U srednjoj školi sam naletio na prve stand up klipove Pabla Francisca i Georgea Carlina koji su dvije potpune suprotnosti. Bio sam oduševljen, ali nikad mi ni na kraj pameti nije bilo da bih se time mogao baviti u životu.

Početkom 2016. godine Marina Orsag je organizirala stand up radionicu u Splitu i uhvatila me želja čisto da vidim kako to funkcionira. Nisam planirao nastupati, ali kad sam shvatio da ostalih 12 kandidata želi nastupati, rekao sam, pa neću ja jedini odbiti. Idemo pokušati pa što bude! Nakon prvog nastupa koji je prošao apsolutno bezveze, ipak sam dobio neke pozitivne reakcije i navukao sam se. I evo, šest godina kasnije, još sam na bini i bit ću zasigurno dugo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ante Travizi (@travizi_ante)

Što ti je najveća inspiracija u tom poslu?

Najviše me inspirira  ekipa iz kolektiva SplickaScena i želja za uspjehom. Imam odličnu ekipu iz kolektiva. Zajedno smo odrasli na bini i prijateljstvo komičara je nešto najljepše u životu šta sam doživio. Jedni druge smo gurali da budemo bolji i postigli smo nešto zajedno iz nule. Samim tim je vrijednost toga puno veća.

Što si želio biti kad odrasteš?

Mislim da kao dijete nisam imao neko specifično zanimanje u glavi.  No znao sam da klasičan posao ‘’od 9 do 5’’ nije nešto što bih mogao raditi, tako da mi je ovo ispalo za sada bolje nego planirano. U stand up nastupima uživam više nego ikad i moram priznati da mi se svidio televizijski angažman. Vidjet ćemo što budućnost nosi.

Baviš li se još čime u životu?

Prije početka pandemije radio sam i u turizmu paralelno sa stand up komedijom. Raditi dva posla iziskuje puno energije, truda i kreativnosti. Sreća u nesreći je da sam napokon prelomio i odlučio se baviti 100% komedijom. Nesreća je bila što sam prelomio netom prije pandemije. Kakav tajming! Na početku se to činilo kao kriva odluka, ali brojem nastupa, radom, pisanjem i određenim prilikama, čini se, donio sam dobru odluku.

Što nakon svega misliš o direktoru i njegovom pomoćniku? 

Njih dvoje imaju odličnu kemiju. Simpatični, duhoviti i brzi sa svojim dosjetkama. Uvijek se ugodno osjećam u komunikaciji s njima na showu i izvan showa. Ekipa iz castinga je napravila odličan posao. Isto moram reći da mi je direktor svemira podijelio puno više jedinica nego što sam zaslužio. To mu oprostiti NEĆU!

Bi li nešto promijenio u svom nastupu i odradi zadataka?

Dobro pitanje. Sigurno bih promijenio svoj pristup nekim zadacima. O nekim stvarima sam previše razmišljao i tražio nekakve trikove jer sam bio uvjeren da mi konstantno žele smjestiti nešto. Ponekad sam bio u pravu. Na zadacima gdje sam trebao više razmišljati apsolutno sam suprotno napravio I jalovo odradio! Da sad snimam opet, bio bih dosta slobodniji i radikalniji. Bez ikakvih kočnica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ante Travizi (@travizi_ante)

Čini nam se da ste baš uživali u snimanju… Kako je bilo?

Snimanje zadataka i snimanje u kazalištu su dvije potpune različite price. Snimanje zadataka je bilo individualno i nikad nisi znao što te čeka. Bila je prisutna i doza straha i adrenalina jer su zadaci mogli biti apsolutno bilo što. Uvijek je bila neka bojazan u glavi: “Ajme, samo da ne ispadnem debil”.

Snimanje u kazalištu s publikom i ostalim kandidatima je bilo fenomenalno iskustvo. Kada “radiš” sa zanimljivim ljudima, nikad ne može biti dosadno. Postali smo mala disfunkcionalna obitelj!  Nisam mogao bolju ekipu poželjeti za prvi ozbiljni televizijski angažman.

Što možeš reći o ostalim kandidatima sad kad ste dio vremena proveli zajedno?

Kako je direktor svemira više puta napomenuo, citiram: “Vi ste apsolutni luđaci”. Svi kandidati su boemi  na svoj način i drago mi je što sam imao priliku surađivati s njima svima. Planiramo napraviti novo druženje nakon emitiranja emisije. Enio nas je pozvao kod sebe. Bojim se što bi to moglo biti!

Mlad, zgodan, pametan i - slobodan... Kako to?

Oh, hvala lijepa na komplimentima. Malo ste pretjerali, ali neću se buniti. Nije lako biti s komičarom u vezi jer si često na putu. Slobodan si kad je većina ljudi na poslu, a radiš kad je većina slobodna. “Uvik kontra”, kako bi se reklo. Još sam relativno mlad tako da mi se nigdje ne žuri. Karijera i osobni rast su mi trenutno prioriteti.

Kakve djevojke te mogu privući, i što treba imati cura da te osvoji?

Humor, razumijevanje i neovisnost su mi postali prioriteti. Bitno mi je da moja cura ili žena ima svoj život i gradi karijeru. Ako me ne nasmijava, mislim da bi mi jako brzo postalo dosadno. Nećemo se lagati, izgled je isto bitan, ali humor i neovisnost kao prioriteti.

Imaš li kakav hobi?

Stand up komedija mi je bila hobi, ali mi je u međuvremenu zapravo postala i posao tako da sam izgubio hobi u tom slučaju. :)  Od ostalih hobija bih izdvojio, naravno, filmove, knjige, kuhanje, stolni tenis i picigin. 

Donio si sliku Lidije Bačić kao predmet koji svi žele dotaknuti, sviđa li ti se Lile?

Lile je predivna osoba u svakom smislu. To sam najviše donio iz fore jer sam uvjeren da je popriličan dio populacije, najviše muške, pomislio na isto pa sam rekao – idemo odmah u glavu pa kud puklo. Dobro je ispalo i Lile se nije naljutila, naprotiv, bilo joj je drago i smiješno.

Najbolji zadatak i najgori zadatak u Direktoru svemira?

Najbolji zadaci su mi bili timski. Enio, Igor i ja smo imali priliku zajedno smišljati i surađivati na određenom zadatku. Kada brainstormate s ljudima koji su u komediji, uvijek možete očekivati da ćete se zabaviti u samom tom procesu i iznenaditi jedni druge. Cilj je bio prenijeti našu energiju i razmišljanja publici s onim što smo zapisali iIi izveli. Mislim da smo u tome uspjeli. Od individualnih zadataka bih izdvojio naručivanje pizze i egzotični sendvič. Tu sam se opekao kao nikad! Vidjet ćete…

Možeš li nam prepričati neku anegdotu sa snimanja ili otkriti nešto što gledatelji možda nikad ne bi doznali?

Neku specifičnu anegdotu nemam za podijeliti, ali after party nakon posljednjeg dana snimanja je bio točno onakav kakav treba biti!

  • Direktor svemira

    zabavni show - Ujedinjeno Kraljevstvo/ Hrvatska - 2021.

    Ponedjeljak - četvrtak u 21 sat
    • Voditelj:
      Ivan Šarić, Luka Petrušić
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!