Čudo od djeteta! Četrnaestogodišnja Tia Podobnik postavila rekord u izazovu „Čvrsta ruka“

Kapa do poda

Čudo od djeteta! Četrnaestogodišnja Tia Podobnik postavila rekord u izazovu „Čvrsta ruka“

Unatoč velikom trudu, obitelj Švigač pala je na treće mjesto te tako ugrozila svoje daljnje natjecanje, a obitelj Podobnik zasluženo je stala na prvo mjesto kao apsolutno najbolja.

Obitelji Podobnik, Rimaj i Švigač okušale su se u dva izazova u kojima su testirale svoju brzinu, snagu, ali i timski rad.

U prvom izazovu zvanom  „Do zastave“, uvjerljivo je vodila obitelj Rimaj iz tima Nike Fleiss, koja ih je pravilno savjetovala te su se pokazali kao vrlo vješti veslači. No bez obzira na to što su bili bolji u veslanju, poteškoća je nastala kada je mali Gricko – Rene Rimaj zapeo na užetu te ga je prestigao Nal Podobnik i tako Rimajima pred nosom oteo 3 boda. Iako se činilo kako će Reneove ruke svaki tren popustiti, uz potporu trenerice Nike i svoje obitelji, skupio je snagu te ulovio zastavicu za 2 boda.

Najgorom u veslanju pokazala se obitelj Švigač, koja je potpuno izgubila kompas te se njihov čamac neprestano vrtio u krug i lutao lijevo-desno, zbog čega ih je legendarni komentator Božo Sušec prozvao „lutalicama u disciplini veslanja“. Zbog lošeg rezultata, izbila je svađa u njihovom čamcu, ali znali su da je drugi izazov pred njima i da još ništa nije gotovo.

U izazovu „Čvrsta ruka“, Švigači su ostvarili ukupan rezultat od 7:50 minuta, a obitelj Rimaj iznad mora je visjela 9:55 minuta, što je jedan od boljih rezultata u showu. Djelomično je za to  zaslužan i novi hvat tate Romana, ali i Nika Fleiss, koja ih je cijelo vrijeme bodrila originalnim komentarima.

„Nika, naći ću te u Sisku, garantiram, ne puštaj šipku! Gricko, drži se gore i šuti, ne gledaj dolje, gledaj u sunce i suši se na suncu!“, vikala je Nika s rive i tako ohrabrila svoju obitelj da ostane još koju sekundu duže u zraku.

Unatoč dobrom rezultatu Rimaja, pobjednica izazova, ali i dana ispala je obitelj Podobnik zahvaljujući fenomenalnom rezultatu mlađe kćeri. Nevjerojatna četrnaestogodišnja Tia, teška samo 39 kilograma, izdržala je 7:25 minuta što je dosad najbolji rezultat u sezoni, ali i šire. Naime, Tia je jedina ženska osoba, a k tome još i tinejdžerica, koja je ostvarila takav rezultat u povijesti showa 'Fittest Family'.

„Ovo što se dogodilo, mislimo da nitko nije očekivao. To je ludo, ponestalo nam je riječi. Gledamo sutkinju, ona gleda nas. Mi gledamo Tiu, ona nas i još se drži i ne odustaje“, kazali su Filip Kržišnik i Blaž Slanič, treneri obitelji Podobnik, koji su veliku nadu polagali baš u Tiu jer je najlakši član obitelji.

„To je bila sirova snaga. Nije mi bilo teško, mogla sam se još držati, ali ruke su me jako pekle“, skromno je kazala Tia i tako osigurala prvo mjesto svojoj obitelji.

Kada se sve zbroji, obitelj Podobnik ukupno je zaradila 6 bodova, Rimaj 4 boda, a Švigač samo 2 boda te odlazi u eliminator.

Može li itko nadmašiti odličan rezultat Tie Podobnik, hoće li biti trzavica između obitelji, vidjet ćemo u sljedećoj epizodi showa 'Fittest Family' kada se obitelj Švec natječe protiv obitelji Buza.

Reci što misliš!