Ostani doma
Nandi o svom životnom pozivu 'life coacha': 'Ja sam njihova Oprah, dajem im maksimum od sebe'

MILJENICA PUBLIKE

Nandi o svom životnom pozivu 'life coacha': 'Ja sam njihova Oprah, dajem im maksimum od sebe'

Nandi je pokrenula svoju agenciju, YouTube kanal i ima puno planova za ovo ljeto

Nandi Uzelac, bivša kandidatkinja showa 'Gospodin Savršeni', možda nije pronašla partnera u showu, ali je zato našla životni poziv koji je ispunjava. Naime, pokrenula je vlastitu marketinšku agenciju, ali se i još više okrenula prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama te pokrenula YouTube kanal na kojem daje savjete o životu, ljubavi i življenju.

'Moji me pratitelji smatraju Oprom'

"Moj je moto uvijek - zašto od nečeg ne napraviti nešto?! Tako kad je krenula lavina komentara kako me žele ponovno gledati i slušati, da imam jako dobru retoriku i konstrukciju rečenica, smirujuću boju glasa - jednostavan je izbor bio ponuditi mojim pratiteljima vlastiti YouTube kanal. Za njih sam Oprah koju su željeli vidjeti u nekom talk showu. To nije bila opcija koju sam im mogla ponuditi, stoga je vlastiti kanal bio logičan odabir. Na istoj platformi objavljujem videa s motivacijskim i inspiracijskim govorima", kaže Nandi te dodaje kako svojim pratiteljima daje maksimum sebe.

'Vjerujem da mi žene imamo taj svoj planet na Veneri'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Koristim detalje iz privatnog života kako bi ukazala da postoji život izvan savršenih fotografija kojima se mahom mladi povuku i gledajući ih stvaraju pogrešne percepcije (iskreno, neki vjerojatno i uđu u depresivne faze). Teme ne biram, one odaberu mene. Svakodnevica i brige ili sreća moja su dnevna inspiracija. Uočim i pomno pratim okolinu oko sebe koja me npr. zna oduševiti, naljutiti... Uglavnom, izazovu moju reakciju i ona mi je mjerodavna okosnica po kojoj sagledam iz više kutova i kažem si: Aha, pa sigurno se još netko može s tim poistovjetiti. Čim to promislim, znam da je dobar video u planu. Ljudi vole osjetiti kako nisu jedini koji proživljavaju određenu brigu", kaže Nandi kojoj su 80 posto publike žene.

"Vjerujem da mi žene imamo taj svoj planet na Veneri i podosta nas je iskusilo ljubavnu brigu, a životna rutina nosi financijske i poslovne brige. Moram biti iskrena da su teme o kojima pričam i o kojima bih pričala isključivo one koje sama iskusim. Tako mogu podrobnije o njima pričati bez poistovjećivanja, nego ih izvlačim iz svog životnog iskustva", objašnjava dodajući kako je svojim prijateljima uvijek dostupna kao potpora, 'life coach' ili rame za plakanje.

'Svi znaju da prvom prilikom odgovaram na Instagram inbox'

"Na moju pomoć prijateljice oduvijek računaju i dobro me iskorištavaju za to", kaže kroz smijeh te dodaje: "A za ostale koji trebaju i žele moju pomoć, svi znaju da prvom prilikom odgovaram na Instagram inbox, gdje se svakom pojedinačno trudim ukazati put i ponuditi rješenje. Stoga je titula 'life coach' uistinu opravdana i dodijeljena zbog stvarnog zalaganja", objašnjava Nandi koja je vrlo brzo nakon pojavljivanja u RTL-ovu showu postala miljenica publike, što se vidjelo i po komentarima te podršci koju je dobivala i nastavila dobivati na društvenim mrežama i nakon što je prva sezona showa završila.

"Stvarno sam postala miljenica srca mnogih gledatelja. A ja sam skromna pa ću reći  - Ne znam zašto sam to zaslužila i mogu im samo reći - hvala", govori Nandi kroz smijeh. "Gdje god dođem, svi spominju moje elokventne, britke komentare i komentiranje drugih u psihološkom spektru definiranja osobnosti drugih kandidatkinja i kako bi ja to uklopila u rečenice. Eto, stvarno svi spominju moje komentare, izjave kao iznimno pametne i dobro sročene i zaista, nisu bili zločesti već realni", kaže iskreno.

'Ljeto je radno i samo radno'

Unatoč tome što kroz vlastita iskustva daje savjete na svom YouTube kanalu, odlučila je povući negdje crtu te ne objavljivati javno baš sve detalje. "Naišla sam na komentare koji su ispod moje razine komentiranja i vezano za zdravstveni problem. Tu sam povukla granicu privatnosti koju ću zadržati za sebe, a takve su konotacije za osudu", zaključila je. A osim radom na svom YouTube kanalu, Nandi se ovih dana bavi i poslovima u svojoj marketinškoj agenciji. 

"Pokretanje vlastitog poduzeća nije jednostavno, nije jeftino i ne smije biti brzopleto. Plan poslovanja mjesecima je planiran do utančine. Ništa nije prepušteno slučajnim događanjima. Pomno je odabran zakonski oblik, podobni partneri umjesto zaposlenika koji će segmente za koje ja nisam dovoljno podobna pokrivati poput videoprodukcije i transfera za eventove, što je sve područje djelovanja. Ideja je došla spontano. Tražeći posao u struci shvatila sam da nemam adekvatne lokalne konkurencije, stoga se pitanje tržišne isplativosti samo nametnulo,vremenski savršeno tempirano. Uskoro planiramo službeni prijem za uzvanike i goste, zastupam dva klijenta u event organizaciji i sređujemo organizaciju za kuharicu koja će biti objavljenja u rujnu. Naravno, svi koji imaju upite mogu mi se slobodno obratiti za nadolazeće projekte koje mogu prepustiti meni da ih vodim. Bilo da je riječ o digitalnom marketingu ili event organizaciji", kaže Nandi kojoj ne ostaje puno vremena za odmaranje. "Ljeto je radno i samo radno. No početkom kolovoza uzet ću lagani predah na tjedan dana da ne popucam po svim šavovima", završava uz smijeh. 

Reci što misliš!