Ostani doma
Kockica / Novosti
Bud Spencer – dobrodušni div kojeg su svi obožavali: ime je uzeo po omiljenom pivu, a prezime po preminulom glumcu

LEGENDA

Bud Spencer – dobrodušni div kojeg su svi obožavali: ime je uzeo po omiljenom pivu, a prezime po preminulom glumcu

Donosimo zanimljive činjenice iz života tamnoputog gorostasa koji je pojavom brzo oduševio Hollywood, a zatim svojom simpatičnošću i gledatelje diljem svijeta

Bud Spencer (Carlo Pedersoli) rođen je 31. listopada 1929. u Santa Luciji, koja je s vremenom postala dio Napulja. Sa sedam godina počeo se baviti plivanjem, a s petnaest je pobijedio na plivačkom natjecanju.

Od 1947. do 1949. Spencer je radio u talijanskom konzulatu u brazilskom gradu Recife, gdje je naučio tečno govoriti portugalski. Njegova glumačka karijera započela je 1951. godine, kad je igrao ulogu pretorijanskog čuvara u filmu 'Quo Vadis', snimanom u Italiji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Carlo Pedersoli se 1967. godine odlučio za „umjetničko ime“ Bud Spencer. Bud zbog omiljenog mu piva Budweisera, a prezime je uzeo od imena te godine preminulog holivudskog glumca Spencera Tracyja.

Terenceom Hillom, kojem je pravo ime Mario Girotti, prvi put je glumio dok su obojica još bili sporedni likovi u filmu 'Hannibal' 1959. Njihov pravi uzlet u karijeri započeo je 1967., Girotti se vratio u Italiju, promijenio ime i snimili su svoj prvi film 'Bog oprašta... ja nikada!'.

Uslijedilo je još 16 zajedničkih filmova, uglavnom komedija i špageti vesterna. Njihov najpopularniji film je 'Zovu me Trinity' iz 1970.  

Par je ispao savršena glumačka kombinacija kod različitih redatelja i većina njihovih filmova postigla je zadovoljavajući uspjeh. Posljednji zajednički film 'Troublemakers' snimili su 1994.

Od 1960. Bud je bio u braku s Marijom Amato s kojom je imao dvije kćeri i sina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bud Spencer (@budspencerofficial) on Mar 19, 2019 at 2:50am PDT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bud Spencer (@budspencerofficial) on Mar 8, 2019 at 10:13am PST

Spencer je preminuo 27. lipnja 2016. u 87. godini života. Po riječima njegova sina Giuseppea Pedersolija, legendarni glumac umro je mirno i spokojno okružen svojom obitelji, a posljednje što je rekao bilo je „Hvala“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bud Spencer (@budspencerofficial) on Apr 14, 2019 at 10:16am PDT

Buda Spencera gledajte u filmu'Par-nepar' na Kockici​!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!