Ostani doma
Kockica / Novosti
Nagrade VAFI&RAFI festivala autorima iz Slovenije, Rusije, Belgije i Izraela

Nagrade VAFI&RAFI festivala autorima iz Slovenije, Rusije, Belgije i Izraela

Odabrani su pobjednici 11. VAFI & RAFI - internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, a nagrade odlaze u Sloveniju, Rusiju, Belgiju i Izrael

Pobjednik VAFI sekcije u MINI kategoriji je film „Priča o morskom psu i kitu“ iz Rusije, u MIDI kategoriji „Gradski zvukovi“ iz Belgije, a u MAXI kategoriji „Neve Tzedek – četvrt u Tel Avivu“ iz Izraela.

VAFI & RAFI je poznat i kao festival koji pridaje pažnju temama koje se bave djecom i dječjim pravima, što prepoznaju UNICEF Hrvatska, Ured pravobraniteljice za djecu RH te portal medijskapismenost.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Žiri Plavog VAFI-ja u sastavu Maja Flego iz Ureda pravobraniteljice za djecu, Marina Knežević Barišić iz ureda UNICEF-a za Hrvatsku te Ana Dokler ispred portala medijskapismenost.hr nagradu je dodijelio filmu „Obitelj Trešnja“ iz Slovenije.

U obrazloženju žirija istaknuto je da film „Obitelj Trešnja” na dječje iskren i razigran način govori o pravu djeteta da odrasta uz roditelje, ali i o pravu na zajedničko slobodno vrijeme, odmor i igru, koje djeca žele provoditi s roditeljima, koliko god je moguće.

Zbog specifične situacije uzrokovane koronavirusom, ovogodišnji je VAFI & RAFI drugačiji od dosadašnjih, a održava se u tri dijela.

VAFI sekcija održana je od 1. do 7. lipnja, dok će RAFI sekcija u Rijeci, kao i projekcije pobjedničkih filmova u Varaždinu, biti realizirane na jesen.

Zemlja partner idućeg izdanja VAFI & RAFI festivala 2021. godine, bit će Srbija, čiji je grad Novi Sad (Vojvodina), odabran za Europsku prijestolnicu kulture 2021.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!