Ostani doma
Kockica / Novosti
Ljupka Sofija Prva: Evo što sigurno niste znali o omiljenoj Disneyjevoj princezi!

NA KOCKICI

Ljupka Sofija Prva: Evo što sigurno niste znali o omiljenoj Disneyjevoj princezi!

Voljenu princezu koja mališane diljem svijeta uči vrijednim životnim lekcijama ne propustite svakim danom u poslijepodnevnom terminu na Kockici!

Donosimo vam 9 zanimljivih činjenica o Sofiji Prvoj koje sigurno niste znali!

1. Sofija je prva Disneyjeva princeza koja ima očuha. Većina princeza iz bajki ima zle maćehe, ali u ovoj seriji to nije slučaj. Naime, Sofija postaje princezom nakon što joj se majka uda za za kralja Rolanda II.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

2. U originalnoj verziji glas Sofiji posudila je mlada glumica Ariel Winter, najpoznatija po ulozi štreberice Alex Dunphy u legendarnoj ''Modernoj obitelji''.

3. Kraljevstvo Galdiz koje se spominje u seriji i u kojem je rođena Sofijina majka, sastoji se od regija Spain i Freezenberg, a osmišljeno je po uzoru na Skandinaviju.

4. Sofija je četvrta Disneyjeva junakinja koja se uz pomoć magije preobražava. Prva je bila Pepeljuga, pa Ariel, a zatim i Tiana.

5. Tijekom epizoda mladu Sofiju posjećuju i ostale Disneyjeve princeze, a svaka od njih uči je nekoj važnoj lekciji ili vrlini. Tako je, primjerice, Pepeljuga uči opraštanju, Snjeguljica samouvjerenosti, a Jasmine joj ističe važnost hrabrosti.

6. Pocahontas, Moana te Anna i Elsa jedine su Disneyjeve princeze koje Sofija nikad nije upoznala.

7. Popularna animirana serija izvorno je namijenjena djeci od 2 do 5 godina, no simpatična je princeza osvojila i srca odraslih.

8. Premijernu epizodu serije na kanalu Disney Channel u studenome 2012. godine gledalo je čak 5,2 milijuna djece!

9. Sve do danas snimljene su četiri sezone s ukupno 100 epizoda.

Posljednju sezonu u nizu gledajte svaki dan na RTL Kockici u poslijepodnevnom terminu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!