Ostani doma
Kockica / Novosti

NOVE EPIZODE

Najpoznatija animirana obitelj vraća se u velikom stilu: Dupla doza 'Simpsona' na Kockici!

Jesen na Kockici bit će svakako veselija uz omiljene 'Simpsone'

Danas kultna TV serija koju je za FOX Network 1989. godine stvorio Matt Groening vraća se u program Kockice svojom 20. sezonom.

Serija je postala jedan od prvih velikih hitova spomenute kuće, a uz to je i jedna od najuspješnijih televizijskih serija u povijesti tog medija te je, zasluženo, nagrađena i Emmyjem. Simpsoni su parodija američkog načina života, prikazuju američku kulturu i društvo, a često se koriste i šalama na vlastiti račun. Fraze likova iz serije vrlo su brzo s malih ekrana prešle u stvarni život i na svojevrstan način, baš poput samih likova, obilježili američku, ali i svjetsku pop kulturu. U prilog tome ide i činjenica da je uzvik "d'oh!" uvršten u rječnik engleskog jezika. Uz to, utjecali su i na mnoge animirane serije za odrasle tijekom kasnih 90-ih kao što su "South Park" i "Obiteljski čovjek".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radnja serije odvija se u imaginarnom američkom gradu Springfieldu. Savezna država u kojoj se grad nalazi nikad nije imenovana, a namjera autora nikad ni nije bila da grad postoji u nekoj određenoj državi. Vrijeme radnje smješteno je u vječne devedesete, iako se kulturne reference mijenjaju kako vrijeme prolazi, u Simpsonima nitko ne stari i ništa se ne mijenja. Homer, Marge, Lisa, Bart i Maggie danas su zasigurno jedni od najpoznatijih televizijskih likova u povijesti.

Dvadesetu sezonu najdugovječnije američke animirane serije pratite  navečer na Kockici!

  • Simpsoni

    animirana serija - SAD - 2007.

    Ponedjeljak - četvrtak u 20.50 sati
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!