Ostani doma
Kockica / Novosti
Galaxy Flip 3 5G: Tehnolovac je testirao još jedan Samsungov preklopni telefon, evo što ga je posebno oduševilo!
RTL

nova recenzija

Galaxy Flip 3 5G: Tehnolovac je testirao još jedan Samsungov preklopni telefon, evo što ga je posebno oduševilo!

Subota na Kockici i ove je jeseni rezervirana za nove tehnologije i atraktivne modele uređaja koje prestavlja Tehnolovac

U novoj epizodi govorit ćemo o novom Samsungovom pametnom telefonu, modelu Galaxy Flip 3 5G.

Sadržaj kutije

Po otvaranju, odmah možemo vidjeti pametni telefon, a ispod njega nalazi se kutijica na kojoj je alat za SIM karticu, upute za korištenje te kabel USB-C na USB-C.

Specifikacije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samsung Galaxy Flip 3 5G nasljednik je modela Z Flip koji smo na testu imali prošle godine. U odnosu na prethodnika, Flip 3 ima pojačan okvir i poboljšan zaslon te IPX8 certifikat koji nam govori da je telefon otporan na vodu. Naravno, nije napravljen za podvodne snimke, ali činjenica da se ne trebamo zabrinjavati ako slučajno dođe u kontakt s vodom je odlična! 

Preklopni telefoni postaju sve jači… Okvir na Flip 3 je čvršći, a Dynamic AMOLED zaslon od 6.7 inča sada ima osvježenje od 120Hz, dok mu je rezolucija 2640x1080px. Pogoni ga procesor Snapdragon 888 5G, 8 GB radne memorije i 128GB memorije za pohranu podataka. Opcija je i 256GB za one kojima treba više prostora za pohranu.

Baterija u modelu Flip 3 ima kapacitet od 3300mAh, i s obzirom na to da za pregled poruka nije potrebno koristiti glavni zaslon, trajanje baterije može biti do dva i pol dana… No kao i obično, to ovisi o korisniku i količini upotrebe.

Dizajn

Otklopljen, Z Flip 3 izgleda skoro kao standardni pametni telefon. Skoro, jer dizajn ovog šminkera ipak odaje da se radi o ne tako običnom pametnom telefonu. Dolazi u nekoliko boja: fantomskoju crnoj, zelenoj, boji lavande i krem. Naš je Tehnolovac na testu imao Flip 3 u elegantnoj krem krem boji. Svima je zajednički crni dio, jer na tom djelu smješten je vanjski AMOLED zaslon koji je u odnosu na prethodnika malo povećan - dijagonala mu je 1.9 inča, rezolucija 512x260px. Na tom se zaslonu mogu vidjeti obavijesti o pozivu, porukama ili pak informacije s raznih widgeta. Zanimljivije je to što se taj zaslon može koristiti prilikom fotografiranja selfieja.

A glavni set kamera sastoji se od dvije kamere, širokokutne i standardne, obje imaju po 12MP. Solidne su kvalitete, s raznim modovima. S obzirom na praktičan dizajn, moguće je imati videopoziv s telefonom odloženim na neku ravnu površinu, ili pak fotografirati iz malo drugačijeg kuta. Sve to omogućuje preklopni mehanizam ovog uređaja. Ipak, najbolji dio praktičnosti je njegova preklopnost, tj. fleksibilnost.

Završna ocjena

Kad je preklopljen, telefon je kompaktan i stane u svaki džep, a kad je otklopljen, postaje punopravni top pametni telefon. Brz i pregledan. Gotovo idealna kombinacija…

Ono što nije skroz savršeno je zapravo ista stvar kao i na ostalim preklopnim telefonima. Debljina kada je telefon preklopljen. No prije nekoliko godina nismo ni mislili da je moguće imati preklopni zaslon! Sada su gotovo sve prepreke riješene, zato ne sumnjam da će u budućnosti i debljina prekopljenog telefona biti stvar prošlosti.

A koji će se zanimljivi uređaj idući naći na testu, doznajte već sljedeće subote u novoj sezoni popularnog 'Tehnolovca'. 

  • Tehnolovac

    edukativno-zabavna emisija - Hrvatska - 2020.

    Subota u prijepodnevnom terminu
    • Voditelj:
      Tomislav Tomašević
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!