Ostani doma
Mama u formi
'Mama u formi': TRX trening

VJEŽBAJTE I VI

'Mama u formi': TRX trening

Neizostavni rekvizit svakog gyma, pa i onog kućnog.

Kada se pojavio na tržištu prije nekih 20-ak godina, TRX je u potpunosti je izmijenio koncept fitness industrije. Prije su teretane bile pune čudnovatih sprava i pomagala, a danas moderan gym ima puno praznog prostora s pregršt rekvizita za funkcionalni trening. Edo je osmislio jedan kompleksni trening za čitavo tijelo s naglaskom na mišićnu izdržljivost i snagu. Ali prije toga, zagrijavanje... nije joj lako!

TRX čučanj veslanje

Početni položaj je s opruženim nogama i savijenim laktovima prema TRX-u. Izvodeći čučanj u punoj amplitudi istovremeno pružamo ruke ispred tijela. Povratak u početnu poziciju.

TRX čučanj podizanje koljena naizmjenično

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvodeći čučanj s potpuno opruženim rukama i nagnutim tijelom lagano unazad, naizmjenično podižemo jedno koljeno na prsa.

TRX iskorak uzručenje

Okrenuti smo licem od TRX-a, izvodimo iskorak prema naprijed te istovremeno podižemo ruke iznad glave. Oslanjajući se na ruke vraćamo se u početnu poziciju.

TRX čučanj deltoid fly

Licem smo okrenuti prema TRX i raširimo ruke u stranu. Laktovi su potpuno pruženi. Iz tog položaja krenemo se spuštati u čučanj te istovremeno savijamo laktove ispred tijela. U donjoj poziciji čučnja, ruke su ponovo potpuno opružene. Povratak u početnu poziciju izvodimo istom dinamikom.

TRX iskorak unatrag

Krenemo iz uspravnog stava, s lagano pogrčenim laktovima i jednim koljenom na prsima. Izvodimo iskorak unatrag, oslanjajući se lagano na stražnju nogu. Prvo izvodimo cijeli zadatak na jednoj nozi, a zatim ide promjena.

TRX čučanj skok raznožno

Iz uspravnog stava sa skupljenim nogama, izvodimo lagani poskok istovremeno šireći noge te u doskoku spuštamo tijelo u čučanj. Skokom iz čučnja vraćamo se u početnu poziciju sa skupljenim nogama.

TRX press

Okrenuti licem od TRX-a izvodimo sklek, ali u jednom kosom položaju. Što smo više nagnuti prema naprijed i u osloncu na TRX-u, to je zadatak teže izvoditi, odnosno opterećenje je veće.

TRX iskorak naprijed + pec fly

Početni položaj je isti kao na prethodnoj vježbi, ali izvodimo iskorak prema naprijed istovremeno šireći ruke u stranu. Laktovi ostaju opruženi čitavo vrijeme izvedbe zadatka, a u povratku u početnu poziciju opterećenje dominantno prenosimo na gornji dio tijela, odnosno ruke.

TRX prednji čučanj

Traku provučemo ispod pazuha, te uhvatimo ručke s vanjske strane. Okrenuti smo licem od TRX-a, te se jako nagnemo prema naprijed, odnosno stopalima idemo gotovo ispod samog TRX-a. Izvodimo čučanj tako da lagano spuštamo koljena prema podlozi, a kukove prema petama. U koncentričnoj fazi, dakle prilikom opružanja nogu i vraćanja u početni položaj naglasite dinamiku kretanja tako da malo ubrzate gibanje.

TRX crunch

Iz pozicije planka izvodimo sunožno privlačenje koljena prema prsima. Savjet ukoliko vam je zadatak izazovan, približite se TRX-u. Visina trake bi trebala biti otprilike na sredini vaše potkoljenice kad stojite.

TRX Pike

Početni položaj je upor na dlanovima. Krećemo se kukovima prema gore što je moguće više, pritom zadržavajući potpuno opružene noge. Izdah je prilikom podizanja kukova. Pripazite na poziciju tijela, osobito da vam kukovi na propadaju prema podu kad ih spuštate u početnu poziciju. Visina kukova nikad nije ispod visine ramena.

Trening je koncipiran kao kružni modalitet s intervalom od 30 sekundi rada i 30 sekundi odmora. Ukoliko vam je to preizazovno možete se koncentrirati na 10 kvalitetnih ponavljanja na svakom zadatku. Marijana je napravila ukupno 3 kruga. Svaka joj čast!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!