Ostani doma
Mama u formi
'Mama u formi': Trening s bebom

Vježbajte s Marijanom i Edom

'Mama u formi': Trening s bebom

Za današnji trening Edo je pripremio jedno malo iznenađenje, ali ne toliko za Marijanu, koliko za njezinu kćerkicu Rozu. Plišanac mEdo.

Prije nego ga Roza uzme u svoje ruke, mEdo će glumiti rekvizit za trening. Rekvizit koji sigurno ima svaka novopečena mama, a to je njezina bebica. Ideja je da se mame mogu za vrijeme treninga još malo više zbližiti sa svojom bebom, ali naravno, ukoliko to vama ili bebi ne odgovara, možete i vi koristiti neki drugi rekvizit. Pa krenimo!

Aktivacija trupa

Iz ležanja na leđima zadatak je pružiti ruke i odignuti gornji tijela od podloge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koncentrirajte se na aktivaciju gornjih trbušnih mišića, pritom zadržavajući donji dio leđa čvrsto uz podlogu.

Izdah izvodite prilikom podizanja tijela. Zadatak izvodimo 10 puta.  

Rotacije trupa

Početni položaj je sjedeći, dok bebu držite na prsima.

Prvo podignete jednu nogu u zrak, zatim pružite ruke ispred tijela te izvedete rotaciju trupa u smjeru podignute noge s istovremenim izdahom. Zadatak izvodite naizmejnično u svaku stranu 5 puta. 

Pružanje nogu naizmjenično

Iz ležanja na leđima podignemo savijene noge u zrak kako bismo stvorili tenziju u trbušnom zidu. Ruke su pružene iznad prsnog koša. Kroz izdah naizmjenično pružate noge prema naprijed i dolje. Zadatak izvodimo u 10 ponavljanja. 

Iskorak unatrag

Iz stojećeg stava izvodimo iskorak u natrag. Ovog puta bebu stavite u naručje jedne ruke kako biste prenijeli težinu u jednu stranu. Ukoliko je beba u lijevoj ruci, izvodite iskorak lijevom nogom. Prvo izvodimo 10 ponavljanja jednom nogom, zatim ide promjena. 

Prednji čučanj s potiskom

Držeći bebicu u rukama ispred tijela prvo izvodimo čučanj. Prilikom podizanja tijela iz čučnja pružamo ruke iznad glave. Izvodimo ukupno 10 ponavljanja. 

Izdržaj u čučnju 

Spustite se u čučanj i držite položaj 30 sekundi. Pokušajte nesmetano disati i smješkati se svojoj bebici. Zaboravite na bol, ona je ionako samo prolazna.

Horizontalni potisak u čučnju

Izvodite čučanj te u donjoj poziciji pružate ruke ispred tijela. Zadatak izvodimo 10 puta. Izdah prati pružanje ruku prema naprijed. 

Bočni iskorak

Iz stojećeg stava izvodite bočni iskorak u stranu. Opet bebu postavite u naručje jedne ruke kako biste stvorili dodatno bočno opterećenje. Prvo izvodimo jednu stranu 10 ponavljanja, zatim ide promjena. Izdah prati kretnju vraćanja u početni položaj. 

Po završetku kruga odmorite ruke i noge. Neka netko drugi malo preuzme bebicu, a vi popijte vode i pripremite se za još jednu rundu. Uživajte!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!