Ostani doma
Martinina kuhinja / Namirnice
Jedna šalica juhe od buče u sebi ima sav vitamin A koji vam treba u jednom danu!
www.pixabay.com

ZDRAVO

Jedna šalica juhe od buče u sebi ima sav vitamin A koji vam treba u jednom danu!

Znate li da jednim serviranjem buče, od 1 šalice zadovoljite više od 100% dnevne potrebe na vitamina A, a čak 40% dnevne potrebe na vitaminom C!

Poznato je da ovaj vitamin topljiv u vodi igra veliku ulogu u stvaranju kostiju, razvoju vezivnog tkiva, zacjeljivanju rana, pa čak i održavanju zdravih desni.

Male kalorijske vrijednosti, u 100 g ima svega 35 kcal te čak 87% težine bundeve otpada na vodu, a ostatak su nutritivno bogati spojevi neophodni našem organizmu poput minerala, vitamina…

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Studija iz 2016. pokazala je da prehrana bogata povrćem koje je bogato beta-karotenom, vitaminom C, cinkom i natrijem, pozitivno povezane sa zdravom koštanom masom u žena u post menopauzi.

Zapravo, u studiji iz 2005., istraživači su otkrili da su ljudi koji su konzumirali najviše beta-kriptoksantina (antioksidans koji se nalazi u tikvici sličan beta-karotenu) imali 50% manju vjerojatnost da će razviti artritis u odnosu na one s manjim unosom ovog antioksidansa.

E sada kada smo naveli sve ove dobrobiti tikve, mislim daje pravo vrijeme da pripremimo jedna ukusan i zdrav obrok, kojem nitko od ukućana neće moći odoljeti, posebno u hladne zimske dane….

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!