Ostani doma
PLAY Premium / Filmovi
Ne propustite Oscarom nagrađeni film 'Zelena knjiga: Vodič za život'

INSPIRIRANO ISTINITIM DOGAĐAJIMA

Ne propustite Oscarom nagrađeni film 'Zelena knjiga: Vodič za život'

Fenomenalna izvedba Vigga Mortensena i Mahershala Alija u filmu koji ruši rasne predrasude

Kada 1962. godine Tony Lip (Viggo Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla, koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dona Shirleya (Mahershala Ali), svjetski poznatog tamnoputog pijanista, njih dvojica moraju se koristiti „Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug“ kako bi ih uputila na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen („Ruska obećanja“, „Kapetan Fantastični“) i dobitnik Oscara Mahershala Ali („Moonlight“) nositelji su radnje u filmu 'Zelena knjiga: Vodič za život'. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly („Glup i gluplji“, „Svi su ludi za Mary“) donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Film 'Zelena knjiga: Vodič za život' jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja, uključujući i tri nagrade Zlatni globus (najbolji film – komedija, sporedni glumac i scenarij).

Nagrađivani film možete gledati odmah na PLAY Premiumu!

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!