Prava žena
Upoznajte djevojku koja glumi Maju: Ona je glumica, pjevačica i zaljubljena je u život
RTL

Kristina Jovanović

Upoznajte djevojku koja glumi Maju: Ona je glumica, pjevačica i zaljubljena je u život

U seriji „Prava žena“ lik tinejdžerice Maje utjelovila je 23-godišnja beogradska glumica Kristina Jovanović. Osim što se bavi glumom, Kristina je i pjevačica, obožava umjetnost, bavila se raznim sportovima i neiscrpan je izvor zabave i smijeha.

Kada i kako si otkrila svoju ljubav prema glumi?

Oduvijek sam se bavila nekim vidom glume, ali nisam ni razmišljala da će mi to postati profesija, a nakon toga i život. U trećoj godini srednje škole frendica me vodila u kazalište, gledale smo mjuzikl i tada mi je palo na pamet da bih mogla otići na prijemni i probati s glumom. Mjesec dana nakon toga upisala sam Akademiju.

Ključan trenutak u kojem sam se odlučila potpuno posvetiti glumi je bila treća godina Akademije, igrali smo Shakespearea, tada sam prvi put osjetila tu slobodu koju scena daje, to otkrivanje pred publikom, te emocije koje nisu moje kao Kristine, ali poslije upoznavanja lika, upoznamo i sebe, oprostimo sebi i drugima neke stvari jer počnemo razumijevati i prihvaćati. Scena me počela oslobađati. Tada sam shvatila da je to jedina stvar koju mogu raditi u životu. Gluma, pokret, pjevanje, filmovi, kazalište, performansi.... Sve te stvari su postale dio mene, te stvari me drže na zemlji i pomažu mi da bolje sagledam svijet i ljude.

S obzirom na to da dolaziš iz jedne umjetničke obitelji, koliki je bio njihov utjecaj na tvoj glumački poziv? 

Njihov utjecaj je veliki jer sam oduvijek imala potpunu slobodu. Od sportova kojima sam se bavila, radionica na koje sam išla, instrumenata koje sam pokušavala svirati do srednje škole i akademije na kraju. Uvijek su me podržavali čak i ako su neke stvari bile potpuno sumanute i nemoguće i zato im hvala. Obitelj mi je usadila ljubav prema glazbi i umjetnosti. Mislim da nam je gluma nekako u genima, samo sam ja jedina koja je to izabrala kao svoj životni poziv.

Angažman u 'Pravoj ženi' tvoja je prva veća glumačka uloga. Koliko si zadovoljna svojom ulogom u seriji?

Iskreno prezadovoljna sam, i velika mi je čast igrati ovakav lik. Jako bih voljela da djevojčice nauče iz njezinih nesigurnosti, problema, pogrešaka jer je ona jedna  divna cura koja se bori s onim što se nameće današnjim tinejdžericama, a to je da se boje svog karaktera i da moraju sve bit iste, da se moraju ponašati u skladu s izmišljenim trendovima, i skrivati svoju individualnost. Iskreno se nadam da će Maja bit utjeha i podrška curama i da će one izvući pouku iz ove serije.

Snimano u prostoru hotela Double Tree by Hilton u Zagrebu

Možeš li pronaći neke sličnosti između lika Maje i sebe?

Naravno, sve tinejdžerke imaju slične probleme, nesigurnost, bunt, tvrdoglavost, osjetljivost, emotivnost. Karakterno smo drugačije, Maja je puno pametnija od mene, ali i osjetljivija i razumnija. Ali uz njezin lik sam i ja sama sebe bolje upoznala i shvatila zašto sam radila neke stvari u njezinim godinama. Iskreno, zavoljela sam je mada me je živcirala što se tiče nekih stvari, njezini postupci su za sada puno bolji nego što bi moji bili, tako da je Maja jedna zbunjena, povrijeđena, ali čestita, borbena i pravedna cura.

Kako ti je raditi s ostalim glumcima i cijelom ekipom na setu 'Prava žena'?

Od glumaca do tehnike - svi su divne kolege. Toliko toga sam naučila od starijih kolega, toliko savjeta su mi davali, kritika, pohvala, stvarno sam jako zahvalna. Savjete od snimatelja, redatelja i cijele ekipe sam prisvojila i hvala  im na svemu.

Postoje li neke zanimljive anegdote sa seta koje bi htjela istaknuti?  

Ima ih puno, ne znam koju da izdvojim. Puno smijeha ima na setu jer su glumci velika djeca i ne možete ni zamisliti što se sve događa. A ja nisam dobra u prepričavanju tako da ostavljam to duhovitijim kolegama da vam dočaraju.

Je li ti bilo teško odvojiti se od svoje obitelji i prijatelja u Beogradu i doći u Zagreb na snimanje?

Iskreno, sve se tako brzo dogodilo da nisam stigla razmišljati o tome. Naravno da mi fale, ali sam nekako postala jača. Biti sam u drugom gradu bez ikoga je rijetko dobra prilika da upoznate sebe, da se snalazite. I moram reći da sam sretna što imam i ovakvo iskustvo u svom životu. Fale mi prijatelji, obitelj, fali mi i moj čovjek, ali drago mi je da oni imaju razumjevanja i da su svi podrška, tako da nemam osjećaj da sam nešto napustila, već znam da su tu za mene i ja za njih, što je najbitnije.

Kako ti se sviđa Zagreb i jesi li se brzo snašla u novom okruženju? 

 Jako je lijep grad, brzo sam se uklopila. Dosta je mirniji i ne znam puno ljudi pa mi nekako i prija to što sam odvojena od svega. Imala sam Dada koji me je uputio gdje treba što kupovati, gdje je dobra klopa, tako da mi je pomogao da se brže snađem. Još nisam stigla sve obići, ali imam vremena pa se nadam da ću vidjeti još puno toga.

Osim što glumiš, pjevaš u bendu. Kako usklađuješ te dvije ljubavi?

Pa evo dajem svaki atom snage da sve Uspijem. Uz ovu seriju i dva benda vremena je jako malo pa se moram jaaako dobro organizirati. Te dvije ljubavi idu jedna uz drugu, jer od svake dobivam nešto posebno, tako da ako ne bih imala jednu od te dvije ljubavi, ne bih se osjećala kompletnom. Puno puta su mi rekli da se trebam fokusirati samo na jedno i da ovako razbacujem energiju. Ja se ne bih složila sa tim, meni je pjevanje potreba kao i gluma, što sam bolja u jednom bolja sam i u drugom jer gluma pomaže u pjevanju, a pjevanje pomaže da ostanem sretna. Ne želim se odricati ni jedne svoje želje, hobija, sna. Pa zato i dajem sve od sebe da postignem i uklopim oba "posla" a da ni jedan ne pati.

Jesi li razmišljala o angažmanu u mjuziklu?

Naravno, pa to je tri u jednom! Volim plesati, pjevam, a evo i glumim. Imam u planu projekt koji je u formi mjuzikla, ali neću ništa pričati dok se ne ostvari.

Vidiš li se i u budućnosti u glumi ili želiš razvijati svoj glazbeni talent?

Želim razvijati obje stvari i želim u obje napredovati tako što ću davati svoj maksimum.  U čemu ću biti uspješnija, o tome ne mogu ja brinuti niti odlučivati, ja samo želim raditi to što volim i raditi to  najbolje. Samo tako mogu biti ispunjena.

Reci što misliš!