Ostani doma

Ja, ja i Irena

ME, MYSELF AND IRENE

116 min | igrani film, komedija | SAD | 2000

Petak, 15. listopada u 23.15 sati

Redatelj
Bobby Farrelly, Peter Farrelly

Uloge
Jim Carrey, Renée Zellweger, Anthony Anderson, Mongo Brownlee, Chris Cooper, Robert Forster

Najljubazniji ste policajac na svijetu, a nitko vas ne poštuje? Najbolji način osvete svojim nezahvalnim sugrađanima je postati podvojena ličnost.

Nakon što su zauvijek pomakli granice dobrog ukusa, braća Farrelly ("Svi su ludi za Mary") nastavljaju svoju epopeju provokativnosti i oduševljavaju komedijom o dobroćudnom policajcu koji u sebi skriva mačo-zvijer!

Nakon sedamnaest dugih godina policijske službe, mještani Rhode Islanda i dalje ne cijene dobroćudnog policajca Charlieja Baileygatesa (Jim Carrey). Zamjenski otac trojici neobičnih dječaka, divan čovjek i uzoran djelatnik, polako počinje ludjeti jer mještani na njegovu dobrotu uvijek odgovaraju ponižavanjem. Skupljeno nezadovoljstvo i razočaranje u Charlieju izazovu simptome podvojene ličnosti: njegova druga strana je opaki Hank, kombinacija prljavog Harryja i okorjelog ženskaroša. Charlie uglavnom drži Hanka pod kontrolom uz pomoć lijekova, no susret s lijepom Irene (Renée Zellweger) mijenja sve iz korijena. Irene je zatvorenica koju Charlie mora prebaciti na drugu lokaciju, ne znajući da je ona u velikoj životnoj opasnosti. Započinje velika avantura jer Charlie mora spasiti Irene od mafijaša, a i muškarčinu Hanka držati pod kontrolom, što mu baš ne uspijeva stalno.

Braća Farrelly uvijek su bila ispred svog vremena, a njihov drski pristup pravo je osvježenje u žanru komedije: mnoge nezaboravne, potpuno šašave scene, poput one u kojoj Jim Carrey neuspješno pokušava ubiti kravu, ostat će vam dugo u pamćenju. A ako ste željni osvete, nikako ne propustite uvodni dio filma, koji je prava mala škola kako se najbolje osvetiti za dugogodišnja poniženja!