Garfield 2

GARFIELD: A TALE OF TWO KITTIES

85 min | igrani film, obiteljski/ animirani | SAD | 2006

Subota, 21. rujna u 20 sati

Redatelj
Tim Hill

Uloge
Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt, Billy Connolly, Ian Abercrombie, Roger Ress, Lucy Davis

Glasovi
Bill Murray, Tim Curry, Bob Hoskins, Sharon Osbourne, Jon Pasquale, Jane Leeves, Jane Horroks, Richard E. Grant, Vinnie Jones, Rhys Ifans, Jim Piddock

I na drugom kraju svijeta postoji jedan.

Jon Arbuckle (Breckin Meyer) planira zaprositi svoju djevojku, doktoricu Liz Wilson (Jennifer Love Hewitt), ali ona uskoro odlazi na poslovni put u London. To mu je prilika da je iznenadi prosidbom u čarobnom glavnom gradu Engleske, no on nije jedini koji krišom želi otputovati na Otok. Garfield (glas Bill Murray) i Odie sakriju se u Jonovu prtljagu i pridruže mu se na putu. Istovremeno, u jednom engleskom dvorcu čita se oporuka Lady Eleanor, u kojoj piše da je čitav zamak ostavila Princu XII. (glas Tim Curry), mačku koji izgleda identično poput Garfielda.

Na tragu prvog dijela, prema stripu Jima Davisa te polusatnoj animiranoj seriji s početaka 80-ih, snimljen je i drugi dio priče o nestašnom mačoru, koji ovaj put sa svojim gospodarom i Odiejem odlazi u Veliku Britaniju gdje ga čeka avantura u dvorcu mačka koji je naslijedio ogromno bogatstvo. Breckin Meyer kao Jon i Jennifer Love Hewitt kao Liz ponavljaju uloge iz prvog dijela, a dodatno osvježenje i dozu humora je donio sjajni Billy Connolly kao zli nećak Dragis. Odabir glasova i drugih životinja je jako zanimljiv - tu je legendarni Bob Hoskins, Ozzyjva supruga Sharon Osbourne, Jane Horrocks („Absolutely Fabulous“), fantastični Richard E. Grant (“Withnail And I“), Vinnie Jones, Rhys Ifans i drugi.