Ostani doma

Priča o igračkama 3

Toy Story 3

103 min | animirani film | SAD | 2010

Subota, 24. srpnja u 20.15 sati

Redatelj
Lee Unkrich

Glasovi
Krešimir Mikić, Ranko Zidarić, Maja Posavec, Pjer Meničanin, Mirela Brekalo, Ljubomir Kerekeš, Janko i Jelena Popović Volarić

Niti jedna igračka ne smije biti ostavljena.

Sedamnaestogodišnji Andy sprema se otputovati na koledž. Zaigrani dani sada su iza njega, a igračke, kojima se nije igrao već godinama, leže zaboravljene. Jedino Woodyja planira ponijeti sa sobom, dok su Buzz Lightyear, Jessie i druge igračke spremljene u vreću i stavljene u potkrovlje, daleko od očiju. No igračke pobjegnu vjerujući da ih Andy namjerava baciti te se odluče uvući u kutiju koja ide u donaciju, a u kojoj se nalazi Barbie. Kutija kreće u Sunnyside igraonicu, a Woody ih prati pokušavajući ih uvjeriti da čine pogrešku.

Treće izdanje popularne priče o igračakama pojavilo se jedanaest godina nakon drugog dijela, naravno iz Pixarove i Disneyeve tvornice crtića, koja je oduvijek planirala toliko voljenu i hvaljenu animaciju nastaviti. Tim zadužen za prva dva dijela još jednom je zajedno. Pa tako, Lee Unkrich, urednik prva dva dijela, postao je redatelj, dok je priču napisao zajedno s Johnom Lasseterom i Andrew Stantom, bez kojih i ne bi bilo „Priče o igračkama“ na prvom mjestu. Poput svojih prethodnika, animacija je pohvaljena te uz „Nebesa“ i „Ljepotica i zvijer“ postala treća Pixarova animacija nominirana na Oscarima za najbolji film. Uz tu nominaciju, „Priča o igračkama 3“ nominirana je u kategorijama najbolje prilagođenog scenarija, najbolje montaže zvuka, najboljeg animiranog filma i najbolje originalne pjesme te je pobijedila u posljednje dvije spomenute kategorije. Animacija je zaradila milijardu dolara u svijetu u 2010. te je postala najprofitabilniji crtić iste godine te treći svih vremena, i tako pripremila teren za novi nastavak 2019.  Poput prvog i drugog dijela i ovaj je sinkroniziran na hrvatski uz iste glasove na koje smo se navikli u prošlim nastavcima. No da ne bi sve ostalo jednako, u novom nastavku upoznat ćemo i nove likove, plastične i plišane igračke poput Kena, ježa sa zelenim hlačama na tregere, gospona Bodljoslava te medu Maznog Zagrljajčića, koji miriše na jagode.