Muppeti u bijegu

MUPPETS MOST WANTED

107 min | igrani film, komedija | SAD | 2014

Subota, 18. siječnja u 13.55 sati

Redatelj
James Bobin

Uloge
Ricky Gervais, Ty Burrell, Tina Fey, Tony Bennett, Jemain Clement, Sean Combs, Celine Dion, Lady Gaga, Zach Galifianakis, Salma Hayek, Toby Jones, Ray Liotta, Stanley Tuci, Christoph Waltz

Glasovi
Steve Whitmire, Eric Jacobson, Dave Goelz, Bill Baretta, David Rudman, Matt Vogel, Peter Linz

Dvije žabe i jedna svinjica mogu značiti samo nepriliku.

Nakon okupljanja i uspjeha na pozornici, Muppeti su oživjeli karijeru koju je prepoznao Dominic Badguy (Ricky Gervais) te im ponudio da krenu na svjetsku turneju. No Muppeti ne znaju da iza svega stoji podmukli plan najvećeg zlikovca među žabama, Constantina (Matt Vogel), koji želi postati najveći lopov svih vremena. Nakon što podmetne Kermitu (Steve Whitmire) te ovaj završi u zatvoru, Constantine zauzima njegovo mjesto te turneju koristi kao paravan za svoje zle planove. I dok Sam the Eagle (Eric Jacobson) i inspektor Jean Pierre Napoleon (Ty Burrell) istražuju, Muppeti se čude kako se Kermit odjednom promijenio.    

Nastavljajući se na događaje iz povratničkog filma iz 2011.,  Muppeti kreću na svjetsku turneju, ne sluteći što se iza nje zapravo krije.  James Bobin ponovno je u redateljskoj ulozi, svi Muppeti su na broju, dok kao pojačanje dolazi jedan od najvećih stand up komičara i autora današnjice – Ricky Gervais. Tu su i odličan Ty Burrell iz „Moderne obiteji“ te Tina Fey („Saturday Night Live“, „30 Rock"), a u manjim ulogama i Jemaine Clement („Flight of the Conchords“) te niz velikih glumaca u „sitnim“ ili cameo rolama – Selma Hayek, Ray Liotta, Stanley Tuci, Christoph Waltz, Zach Galifianakis te niz glazbenika  – Tony Bennett, Sean Combs, Celine Dion, Lady Gaga. Dakle, kamo se god okrenete, iz kadra viri poznato lice. Kao autor, ponovno se pojavljuje Jason Segel kojeg ovog puta ne gledamo na ekranu, kompletni producentski tim je ponovno ovdje, kao i Christophe Beck koji je zadužen za glazbu, što i nije tako čudno jer ako je prvi put sve tako sjajno funkcioniralo, nije bilo razloga da tako ne bude i drugi put, u ovom osmom pojavljivanju Muppeta u cjelovečernjem filmu. Briljante šale, izričito Rickyja Gervaisa i Tine Fey, opet su tu, voljeni likovi ponovno u akciji, događaja i pamtljivih pjesama ima napretek, tako da ne sumnjamo da će Muppeti živjeti vječno, u još mnogim nastavcima.