Osvetnici 2: Vladavina Ultron

Avengers: Age of Ultron

141 min | igrani film, akcijski/ fantastični | SAD | 2015

Nedjelja, 23. veljače u 20.15 sati

Redatelj
Joss Whedon

Uloge
Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Don Cheadle, Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Cobie Smulders, Anthony Mackie, Hayley Atwell, Idris Elba, Stellan Skarsgård, James Spader, Samuel L. Jackson

Počinje novo doba.

U istočnoeuropskoj državi Sokoviji, Osvetnici – Tony Stark (Robert Downey Jr.), Steve Rogers (Chris Evnas), Thor (Chris Hemsworth), Bruce Banner (Mark Ruffalo), Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) i Clint Barton (Jeremy Renner) upadaju u postrojenje Hydre, koje vodi Baron Wolfgang von Strucker (Thomas Kretschmann), koje vrši eksperimente na ljudima koristeći žezlo, kojim se koristio Loki. Osvetnici susreću blizance Pietra Maxinoffa (Aaron Taylor-Johnson), koji ima nadljudsku brzinu te Wandu, (Elizabeth Olsen) s telepatskim i telekinetičkim sposobnostima. U međuvremenu Tony Stark zarobi Struckera te uspije prisvojiti Lokijevo žezlo. Stark i Banner otkriju da se umjetna inteligencija nalazi u dragulju žezla te njim planiraju završiti Starkov „Ultron“ obrambeni program. No, Ultron se neočekivano pokrene, uvjeren da mora istrijebiti ljudski rod kako bi spasio Zemlju. Ubrzo je uništen Strakov J.A.R.V.I.S., a osvetnici su napadnuti u svojim sjedištima.

 „Osvetnici 2: Vladavina Ultron“, nastavak blockbustera iz 2012. , koji je kao i ovaj stvoren iz ruku Jossa Whedona jest jedanaesti film iz Marvelove edicije.  U kinima se pojavio 2015. i okupio je zvjezdano društvo, koje se obično nalazi zajedno kada su u pitanju samo najveći filmski projekt poput ovoga - Robert Downey Jr. kao Iron Man, Chris Hemsworth kao Thor, Mark Ruffalo kao Hulk, Chris Evans kao Kapetan Amerika, Scarlett Johansson kao Crna Udovica, Jeremy Renner kao Hawkeye, Don Cheadle kao War Machine, Elizabeth Olsen kao Scarlet Witch, Paul Bettany kao Vision, Anthony Mackie kao Falcon te Aaron Taylor-Johnson, Idris Elba, Stellan Skarsgård, James Spader, Samuel L. Jackson i drugi.  Naravno, radi se o najvećem  filmu o superherojima ikad snimljenom, u kojem se heroji bore za spas čovječanstva, protiv Ultrona, u filmu koji se prema zaradi na kinoblagajnama smjestio se na sedmo mjesto najprofitabilnijih filmova svih vremena. Epski spektakl u pravom značenje riječi – veći, bučniji, s više karakterne razrade, ovo je film koji je redefinirao žanr o superherojima i ljestvicu uspješnosti postavio jako visoko.