Ostani doma

Odmor u Vegasu

VEGAS VACATION

94 min | igrani film, komedija | SAD | 1997

Nedjelja, 1. kolovoza u 20.15 sati

Redatelj
Stephen Kessler

Uloge
Chevy Chase, Beverly D'Angelo, Randy Quaid, Wayne Newton, Ethan Embry, Wallace Shawn, Marisol Nichols

Tko nije čuo za legendarne "Lampoone"? Tijekom osamdesetih, zaredali su se nastavci ove popularne komedije, a jedan od njih, "Odmor u Vegasu", uspio je doživjeti i devedesete. Pogađate, s vama je ponovno stara ekipa - Chevy Chase i ostatak obitelji...

Clark Wilhelm Griswold, Jr. (Chevy Chase) isplanirao je novi izlet za svoju obitelj. Novo odredište za odmor kockarska je utopija, Las Vegas. Griswoldova obitelj - supruga Ellen (Beverly D'Angelo), sin Rusty (Ethan Embry) i kćer Audrey (Marisol Nichols), nije oduševljena putovanjem, no entuzijastični Clark ipak uspijeva organizirati odmor. I tako, u Vegasu Griswold postaje opsesivni kockar, Ellen dobiva udvarača, Rusty dobiva na veliko, a Audrey postaje plesačica. A tu je i nepodnošljivi rođak Eddie (Randy Quaid).

Na humor koji je inaugurirao John Landis s "National Lampoon's Animal House", možda i najuspješnijim dijelom serije, uspješno se nadovezao Harold Ramis s filmom "National Lampoon's Vacation", da bi zgode šašave obitelji nastavili pratiti u nastavku koji nas vodi u Las Vegas. Standardne zgode ponovno su tu, počevši od obitelji Griswold koja nikada ne može izbjeći nevolje, pa sve do uvrnutog rođaka Eddieja, kojeg je sjajno utjelovio legendarni Randy Quaid. Ipak, najkvalitetnije glumačko ime, pored Quaidova, ono je lijepe Beverly D'Angelo, glumice koja, još od pojavljivanja u kultnoj Formanovoj "Kosi", već godinama niže izvrsne uloge.