Ostani doma

Tko preživi, pričat će

A MILLION WAYS TO DIE IN THE WEST

116 min | igrani film, vestern komedija | SAD | 2014

Petak, 30. srpnja u 22 sata

Redatelj
Seth MacFarlane

Uloge
Seth MacFarlane, Charlize Theron, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Giovanni Ribisi, Neil Patrick Harris, Sarah Silverman, Evan Jones

Postoji milijun načina da te ubiju na Divljem zapadu.

Godina je 1882. U Arizoni, u Old Stampu živi poprilična kukavica, farmer Albert Stark (Seth MacFarlane), kojeg, kada se on povuče iz okršaja, ostavlja djevojka Louise (Amanda Seyfried). Utučen i sam, Stark misli da mu Divlji zapad nema što dati pa se sprema za odlazak u San Francisco. U međuvremenu, zloglasni Clinch Leatherwood (Liam Neeson) ubije i opljačka starog lovca na zlato te uzima zlatni grumen. Također zapovijedi svojoj  desnoj ruci Lewisu (Evan Jones) da se s njegovom ženom Annnom (Charlize Theron) pritaji u Old Stampu kako bio on nastavio pljačkati. Kao brat i sestra, Lewis i Anna pretvaraju se  da su farmeri, sve do Lewis ne ubije sina svećenika u saloonu. Za vrijeme tučnjave Albert spasi Annu od gomile te oni postanu prijatelji. Jednog dana  odlaze na sajam, na kojem novi Louisein dečko Foy (Neil Patrick Harris) izazove Alberta na dvoboj.

Ako ste  gledali sjajne animacije poput „Family Guy“ ili „American Dad!“ ili možda najnoviju ZF seriju „The Orville“ ili možda filmski hit „Ted“, znate kakvu komediju i humor Seth MacFarlane preferira. Kao obožavatelj Woodyja Allena, Montyja Phytona, Mela Brooksa i Jackieja Gleasona, MaFarlaneov pristup zna biti ponekad sirov, ponekad funkcionira kao satira, ponekad na tapetu stavlja socijalne i političke teme i gotovo zna biti rubno uvredljiv i kontroverzan, ponekad jednostavno blesav, ali gotovo uvijek njegov humor je originalan, duhovit i pametan. U „Tko preživi, pričat će“, MacFarlane je okupio znalačku glumačku postavu - Charlize Theron, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Giovanni Ribisi, Neil Patrick Harris i drugi svojim su nastupima utkali dio sebe  u odličnu  vestern komediju koja nedvojbeno nosi potpis  Setha MacFarlanea. Šlag na kraju dale su mnoge cameo uloge, poput  Jamieja Foxxa kao Djanga Freemana iz Tarantinovog „Django Unchained“, Ryana Reynoldsa, koji kao kauboj koji pogiba u saloonu, Ewana McGregora, Kaley Cuoco, Patricka Stewarta  i Christophera Lloyda kao Doca Browna iz „Povratka u budućnost“, filma koji MacFarlane obožava koristiti u svojim šalama.