Ostani doma

Sestre

Sisters

118 min | igrani film, komedija | SAD | 2015

Subota, 31. srpnja u 21.45 sati

Redatelj
Jason Moore

Uloge
Tina Fey, Amy Poehler, Maya Rudolph, Ike Barinholtz, James Brolin, John Cena, John Leguizamo, Dianne Wiest, Madison Davenport

Ne postoje sestre bliske poput njih.

Maura Ellis (Amy Poehler) dozna od roditelja (Dianne Wiest, James Brolin) da su odlučili prodati obiteljski dom u Orlandu, a od nje traže da novost podijeli sa sestrom Kate (Tina Fey), koja loše vijesti ne prima baš najbolje. Zbog prodaje, sestre moraju doći u Orlando kako bi ispraznile svoju sobu i ponijele stvari iz djetinjstva. Nedavno razvedena Maura je bolnička sestra koja stalno pokušava pomoći ljudima, dok je Kate neorganizirana i neodgovorna stilistica, čija kćer tinejdžerica Haley (Madison Davenport) živi negdje izvan kuće, tko zna gdje. Maura nazove Kate kako bi joj rekla vijest, no ipak odustane reći joj što se zbiva u Orlandu, jedino je uspije nagovoriti da posjete roditelje, što Kate odgovara jer je upravo izbačena iz svog apartmana.

Uspjeh, ali prvenstveno kemija između Tine Fey i Amy Poehler u “Rent-a-mami”, koju smo imali prilike gledati  na RTL-u, pokazali su da ove dvije glumice iz dviju ponajboljih humorističnih serija zadnjih desetak godina - „30 Rock“ i „Parks and Recreation“ zajedno čine dobitnu kombinaciju, sjajno se upotpunjuju pa ne čudi da su sada kao uigrani dvojac opet zajedno u “Sestrama”. U rukama Jasona Moora (“Na  putu od zvijezda”), film će pružiti tip humora koji očekujete od Fey i Poehler. Uz očekivanu britku kombinaciju patosa i zrna vulgarnosti te pomalo sirovih šala, kao balans neće izostati niti ozbiljnija crta kada sestre jedna u drugoj prepoznaju neke osobine koje dolaze odrastanjem te na kojima će trebati raditi. U svakom slučaju, film je komedija s glavom i repom, dobrom pričom i izvrsnim šalama Tine Fey i Amy Poehler, koje, iako nimalo ne nalikuju jedna drugoj, vrlo su uvjerljive kao sestre. Osim njih, u ulogama roditelja potrebno je spomenuti i velikane američkog glumišta, Jamesa Brolina i Dianne Wiest, koji su itekako dali svoj doprinos fillmu.