Ostani doma

Max

Max

111 min | igrani film, avanturistički/ obiteljski | SAD | 2015

Subota, 6. lipnja u 21.55 sati

Redatelj
Boaz Yakin

Uloge
Josh Wiggins, Mia Xitlali, Dejon LaQuake, Thomas Haden Church, Robbie Amell, Lauren Graham, Luke Kleintank i Jay Hernandez

Najbolji prijatelj, heroj i marinac.

Dok belgijski ovčar Max (Carlos) pomaže američkim marincima u Afganistanu, o njemu se brine Kyle Wincott (Robbie Amell). Kada oružje iz Kyleovog tima tajanstveno nestane, Kyle se nađe na ispitivanju. Njegov prijatelj Tyler Harne (Luke Kleintank) jedan je od onih uključenih u mutan posao te mu Kyle da do znanja da ga neće štititi. Ubrzo, zajedno s postrojbom, obojica se nađu na bojištu, na kojem dolazi do obračuna. U eksploziji Max je ranjen, a u pucnjavi Kyle pogine. U Americi, Kylov brat Justin (Josh Wiggings), majka Pamela (Lauren Graham) i njihov otac Ray (Thomas Haden Chruch) prime tužne vijesti o Kylovoj smrti. Na pogrebu marinci primijete da je Max, koji je postao agresivan nakon Kyleove smrti, jedino u prisustvu Justina pronalazi mir pa obitelj udomljava Maxa, koji bi u protivnom bio eutanaziran zbog svog opasnog ponašanja.

U jednu ruku staromodan, no na jedan dobar i poželjan način, „Max“ je obiteljska akcijska avantura, koja će prvenstveno privući zaljubljenike u priče o najboljem čovjekovom prijatelju, o neraskidivoj vezi psa i čovjeka, u ovom slučaju braće i belgijskog ovčara, u storiji o tragediji i dirljivom prijateljstvu, u filmu koji je vrlo vješto izbjegao onaj bespotreban srcedrapajući trenutak te donio iskrenu priču koja nas s ratišta vodi do obiteljskog ognjišta Amerike. Glavne uloge ponio je mlađahni Josh Wiggins, a tu su još Mia Xitlali i Dejon LaQuake, dok od poznatih spomenimo Thomasa Hadena Churcha i „Gilmore Girls“ zvijezdu Lauren Graham, u ovom toplom filmu, koji će nam pokazati kako psi čovjeku daju bezgraničnu ljubav te nas uče odgovornosti, požrtvovanju i vjernosti, te u međuvremenu ponuditi dobru zabavu kroz uzbudljivu pustolovinu.