Ostani doma

Maloljetni špijun

If looks could kill

88 min | igrani film, akcijska komedija | SAD | 1991

Subota, 23. listopada u 20.15 sati

Redatelj
William Dear

Uloge
Richard Grieco, Linda Hunt, Roger Rees, Robin Bartlett, Gabrielle Anwar, Geraldine James, Michael Siberry

Jedan najobičniji let avionom može vam u potpunosti promijeniti život. Na putu prema Francuskoj Michael Corben će se iz maturanta preobratiti u internacionalnog špijuna!

Michael Corben (Richard Grieco) padne na ispitu iz francuskog i zbog toga ne može maturirati. Ocjenu je prisiljen ispraviti odlaskom u Europu s francuskim klubom. No u istom avionu je još jedan Michael Corben, internacionalni špijun, ubijen tijekom leta. Kad britanski obavještajci zamijene srednjoškolca za agenta, mladi Corben uvjeren je kako bi to moglo biti zanimljivo iskustvo. Okruže ga zgodne djevojke, dobije automobil, brojne „igračke", ali i neprijatelja koji ga želi mrtvog. Jedino što sada treba napraviti je zaštititi prelijepu djevojku, spasiti Europu i maturirati.

Iako je zamjena identiteta često korištena u zapletima sedme umjetnosti, redatelj William Dear dao joj je zapanjujuću dozu dinamike i humora. Zvijezda ove akcijske komedije Richard Grieco („Vlak smrti", „Prave face", „Razarač") uvjerljivo je oživio mladenački šarm maturanta Corbena tijekom vratolomija dodijeljene mu, nemoguće misije.