Ostani doma

Scooby-Doo: Legenda o vampiru

Scooby -Doo! And The Legend of The Vampire

72 min | igrani film, animirani | SAD | 2003

Nedjelja. 31. listopada u 19.55 sati

Redatelj
Scott Jeralds

Glasovi
Frank Welker, Casey Kasem, Nicole Jaffe, Heather North, Jennifer Hale, Kimberly Brooks, Jane Wiedlin, Phil LaMarr, Kevin Michael Richardson

Scooby-Doo s prijateljima putuje u Australiju na glazbeni festival. Dobro raspoloženje splasne im kad saznaju da je lokalna legenda Yowie Yahoo oteo glazbenike i pretvorio ih u vampire. Maskirani poput pravih heavy metalaca, Scooby-Doo i ekipa pokušavaju odgonetnuti što se zapravo krije iza misterioznog nestanka.

„Scooby-Doo: Legenda o vampiru“ peti je u serijalu filmova koji su se pojavili direktno na videu, koji se temelje na subotnjim jutarnjim crtićima o Scooby-Doou. Fim je dovršen 2002. godine, a pojavio se 2003. u produkciji Warner Bros. Animation, no naravno s pripadajućim autorskim pravima Hanna-Barbera Cartoons, Inc. Naime, to je bio prvi pokušaj solo animirane produkcije Josepha Barbere bez dugogodišnjeg partnera Williama Hanne, koji je umro 22. ožujka 2001. te je jedan od dva filma koji su okupili tim s početka 70-ih, koji čine Frank Welker, Casey Kasem, Nicole Jaffe i Heather North. Budući da je Don Messick (izvorni glas Scoobyja) umro 1997., Frank Welker po prvi put je Scoobyju podario glas.