Ostani doma

Rocky 5

ROCKY V

104 min | igrani film, sportska drama | 1990

Subota, 5. prosinca u 20.15 sati

Redatelj
John G. Avildsen

Uloge
Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Sage Stallone, Burgess Meredith, Tommy Morisson

Rocky se suočava s protivnikom kojega je zavolio kao rođenog sina, svojim učenikom, mladim boksačem Tommyjem Gunnom. Ni pred najvećim iskušenjem, Rocky ne pokazuje strah i nikada ne odustaje pred teškim izazovima...

Najpoznatiji filmski boksački prvak, Rocky Balboa (Sylvester Stallone), ostaje bez novca zbog nesposobnosti ženina brata i svog prijatelja Paulieja. Njegova životna situacija se dodatno zamrsi kad dozna da je, nakon borbe za titulu prvaka u Moskvi i prošlih ozljeda, zadobio teško oštećenje mozga. Liječnici su zabrinuti za njegovo zdravlje i život te mu preporučuju da se više ne bori u ringu. Rocky ubrzo proda kuću i s obitelji se vraća u svoj stari kvart. Ondje trenira Tommyja Gunna (Tommy Morrison), mladog i perspektivnog boksača. Tommy se pokazuje nezahvalnim učenikom i nezadovoljan napušta Rockyja. Pod okriljem promotora Dukea (Tony Burton) ubrzo osvaja titulu koju želi, ali s titulom nije dobio i željeni ugled. Jedino što mu se čini dovoljno izazovno je meč protiv legendarnog Rockyja. Izaziva Rockyja na borbu, ali kako se on povukao iz profesionalnog boksa, njih dvojica će se morati suočiti u uličnoj borbi koja može ozbiljno ugroziti Rockyjev život.

Originalni „Rocky“ iz 1976. bio je jedan od najvećih iznenađenja godine. Dobronamjerna priča o malome čovjeku i njegovim snovima osvojila je i publiku i kritiku, a na dodjeli Oscara iste godine kući je ponio kipiće za najbolji film, režiju i montažu. Poznata priča o Rockyju uvijek je iskoristiva gledateljima kao pogon za istraživanje motivacije koja proizlazi iz suočavanja s vlastitim starenjem i ograničenostima - fizičkim, intelektualnim i emocionalnim.