Brzi i žestoki 3: Tokio Drift

The fast and furious: Tokyo Drift

102 min | igrani film, akcijski | SAD/ Njemačka | 2006

Nedjelja, 1. rujna u 20:15 sati

Redatelj
Justin Li

Uloge
Lucas Black, Sung Kang, Lil Bow Wow, Brian Tee, Nathalie Kelley, Brandon Brendel, Daniel Booko, David V. Thomas, , Zachery Ty Bryan

Na ulicama Tokija utrke su način života.

Frustrirani mladić iz razdvojene obitelji, Sean Boswell (Lucas Black) želi se potvrditi u svijetu zabranjenih uličnih utrka. Kada ga policija uhiti zbog prekoračenja brzine, nudi mu izbor – može ravno u zatvor ili se preseliti kod svog oca, vojnog službenika, koji je trenutno situiran u Japanu. Iako u početku ima problema priviknuti se na novu kulturu i okružje, Sean se uskoro sprijatelji s ljubiteljem brzine Twinkiejem (Lil Bow Wow), koji ga uvodi u svijet lokalnih utrka. Nespretno i nenamjerno, Sean izazove lokalnog prvaka i suradnika Yakuza D.K.-a (Brian Tee), pa, kako bi otplatio dug, primoran je raditi za Hana (Sung Kang), koji ga uvlači u svijet utrka potpuno novog stila.

Redatelj hvaljenog filma “Beter Luck Tomorrow”, koji je ušao u službeni izbor Sundance Film Festivala i Toronto Film Festivala, Justin Li, u trećem dijelu „Brzih i žestokih“ preuzeo je redateljsku dužnost od Johna Sigletona i prikazao svoju viziju oktanskog natjecanja na ulicama glavnog japanskog grada. Suvislijeg zapleta nego prijašnja dva dijela i zaista dobro koreografiranih utrka, “Brzi i žestoki 3” pokazao se kao ugodno iznenađenje. Glavne uloge pripale su Lucasu Blacku, Lilu Bowu Wowu i Sungu Kangu, koji briljira u ulozi Hana, no  pravi zaljubljenici brzina kao glavne likove zasigurno će odabrati brze i nabrijane mašine koje ipak drže glavnu riječ.