Ostani doma

Ranjena ljubav - nove epizode

Vatanim Sensin/ Wounded Love

60 min | dramska serija | Turska | 2016

Ponedjeljak - petak u jutarnjem terminu

Redatelj
Durul Taylam, Yagmur Taylan

Glavni pisci
Necati Sahin, Nuran Evren Sit

Uloge
Bergüzar Korel, Halit Ergenç, Onur Saylak, Senan Kara, Baki Davrak, Şebnem Hassanisoughi, Celile Toyon, Miray Daner, Boran Kuzum, Pınar Deniz, Kubilay Aka, Hakan Salınmış

Ovo je serija o neraskidivoj vezi, predanosti, iskrenosti i ljubavi.

Cevdat (Halit Ergenç) i Azize (Bergüzar Korel) su supružnici koji imaju troje djece – sina Ali Kemala i kćeri Yildiz i Halil. Radnja serije počinje 1912. godine u turskom gradu Solunu, kojem prijeti napad Grka. Cevdat, predani ratnik, odlazi u obranu grada, a supruzi i djeci zapovjedi da se sklone na sigurno mjesto. No, već toga dana Azize prima vijest da je njezin voljeni Cevdat mrtav. Odlazi u Izmir, ali ni sedam godina kasnije ne pronalazi utjehu za smrt svoga supruga. Sin Ali kemal je postao problematičan mladić, Yildiz se želi bogato udati, a Halil je politički angažirana. Azize pada u tešku financijsku situaciju i jedini izlaz joj je da se uda za Tevfika, Cevdatovog najboljeg prijatelja koji je od djetinjstva zaljubljen u nju. No, Azize ne zna da je zapravo Tevfik izdao njezinog supruga, a ne zna ni da Cevdat zapravno nije umro…

Glavne uloge u seriji „Ranjena ljubav“ pripale su najslavnijem turskom paru Halitu Ergençu i Bergüzar Korel – glumcima koji, osim talentom, publiku osvajaju i svojim privatnim životom. Naime, Halit i Berguzar su se upoznali na setu „1001 noći“ prije 10 godina i ostavili svoje tadašnje partnere – ona dečka, a on suprugu. Fatalna ljubav para bila je top tema, ne samo u turskim medijima, nego i u svim zemljama gdje se serija prikazivala.

Par je nakon toga imao i kratku suradnju u seriji „Sulejman Veličanstveni“, a nakon toga nisu prihvaćali zajedničke projekte. Sve do „Ranjene ljubavi“ koja ih je oboje osvojila snažnim scenarijem.

Serija „Ranjena ljubav“ snima se u čak četiri grada – Istanbulu, Izmiru, Izmitu i Bodrumu. Kako je radnja serija smještena u vrijeme Prvog svjetskog rata, tako su scenografi bili primorani konstruirati ulice, tržnice, bolnicu, vojni dom i ostale eksterijere i interijere koji odaju duh tog vremena, a kostimografi su morali napraviti preko tisuću vojničkih odora i oko dvije tisuće ostalih kostima za potrebe glavnih glumaca, sporednih likova te statista.