Ostani doma

Završni udarac

The Closer

50 min | kriminalistička serija | SAD | 2005

Ponedjeljak - petak u kasnovečernjem terminu

Redatelj
Michael M. Robin

Uloge
Kyra Sedgwick, J. K. Simmons, Corey Reynolds, Robert Gossett, G. W. Bailey, Tony Denison, Jon Tenney, Michael Paul Chan, Raymond Cruz, Gina Ravera, Phillip P. Keene, Mary McDonnell

Kako razmišljaju okorjeli kriminalci.

Iznimno hvaljena i nagrađivana kriminalistička serija „Završni udarac“ (The Closer) bavi se intrigantnim slučajevima ubojstva, a zamjenicu šefa losanđeleske policije Brendu Leigh Johnson utjelovila je glumica Kyra Sedgwick. Brenda je bivša detektivka iz Atlante, koju dovode u Los Angeles da bi vodila posebnu policijsku jedinicu zaduženu za rješavanje medijski istaknutih slučajeva ubojstava i premda je izvrsna u svom poslu, ne snalazi se baš u politici policije Los Angelesa, a i njezin tim sumnja u njezine nekonvencionalne metode ispitivanja. Najbolji joj je prijatelj i zaručnik specijalni agent FBI-a Fritz Howard (Jon Tenney), a na poslu joj je veliki oslonac i šef Will Pope (J. K. Simmons). Uz njih, ekipu detektiva čine David Gabriel (Corey Reynolds), Provenza (G. W. Bailey) i Andy Flynn (Tony Denison). U seriji se pojavljuju i tehnički stručnjak Mike Tao (Michael Paul Chan), detektiv Julio Sanchez (Raymond Cruz), detektivka Irene Daniels (Gina Revera) i policajac Taylor (Robert Gosset), koji je ljut na šefa Willa Popea jer smatra da je on trebao dobiti Brendino mjesto.

„Završni udarac“ je hit serija koja ima gomilu obožavatelja diljem svijeta, a televizijsku industriju iznenadila je rekordnom gledanošću. Posljednja epizoda prikazana je 2007. godine na TNT-u i privukla je gotovo deset milijuna gledatelja te postavila novi rekord te kabelske mreže. Kyra Sedgwick je za ulogu Brende Leigh Johnson 2007. dobila nagradu Zlatni globus te 2010. godine Emmy. Uz nju je i sjajna glumačka ekipa, koja je bila dvaput nominirana za nagradu Screen Actors Guild, a koju čine: J. K. Simmons ("Spiderman", "Oz", "Zakon i red"), Corey Reynolds ("Terminal"), Robert Gossett ("Građani opasnih namjera", "Mreža"), G. W. Bailey ("M.A.S.H.", "Policijska akademija"), Tony Denison ("Zakon braće"), Raymond Cruz ("Dan obuke", "Reži me"), Gina Ravera ("Hitna služba") i brojni drugi. Autor serije je James Duff, izvršni producenti Greer Shephard ("Reži me") i Michael M. Robin ("Reži me", "Njujorški plavci"), a Kyra Sedgwick također je jedna od izvršnih producenata. Producent savjetnik je Gil Garcetti, koji je bio okružni odvjetnik u Los Angelesu od 1992. do 2000. godine. Serija „Završni udarac“ osvojila je deset nagrada, uz još 70 nominacija u raznim kategorijama.