Ostani doma

Zlo

EVIL

45 min | dramska /triler/ horor serija | SAD | 2019

Ponedjeljak - petak u 23.15 sati

Autor
Robert King, Michelle King

Uloge
Katja Herbers, Mike Colter, Aasif Mandvi, Kurt Fuller, Marti Matulis, Brooklyn Shuck, Skylar Gray, Maddy Crocco, Dalya Knapp, Christine Lahti, Michael Emerson

Krije se posvuda.

David Acosta (Mike Coleter) angažira dr. Kristen Bouchard (Katja Herbers), sumnjičavu forenzičku psihologinju kako bi mu pomogla razlikovati stvarne od lažnih slučajeva demonske opsjednutosti. David Acosta bivši je novinar koji se školovao za katoličkog svećenika, no sada radi kao procjenitelj, čiji je zadatak istražiti i potvrditi događaje koji se mogu kvalificirati kao čuda ili demonsko opsjedanje osoba. Ascosta uzima droge kako bi imao vizije, no u magli halucinacija nije siguran jesu li vizije plod njegove mašte ili poruke od Boga. Za razliku od njega, Kristen nije religiozna i ne vjeruje u demone ili nadnaravno, ona je njegova protuteža i drži ga “na zemlji”, tražeći racionalno objašnjene. No ipak, njezin skepticizam često se nađe na kušnji kada se susretne sa slučajevima koji znanstveno nisu objašnjivi.

Od autora, bračnog para i poslovnih partnera, Roberta i Michelle King, koji su inače zaslužni za nagrađivanu političku dramu “The Good Wife”, u drukčijem žanru stiže serija najnovijeg datuma koja se bavi nadnaravnim. U dosadašnje dvije sezone ova uzbudljiva serija vodi nas u istrage izvan običnog i normalnog, a glavne role ponijeli su lijepa nizozemska glumica Katja Herbers, koje će se većina gledatelja sjetiti iz popularne serije “Westworld” te “The Americans”, koju smo gledali i na RTL-ovim kanalima te Mike Colter, najpoznatiji po ulozi Lukea Cagea iz istoimene serije Marvel Cinematic Universe. Ostale uloge pripale su Michaelu Emersonu kao dr. Lelandu Townswendu, stručnjaku za okultno, Aasifu Mandviju kao vražjem odvjetniku koji daje znanstvena objašnjenja za natprirodno, Kurtu Fulleru kao dr. Boggsu, psihijatru i Kristeninom terapeutu, Martiju Matulisu kao demonu, Brooklyn Shuck, Skylar Gray, Maddy Crocco i Daly Knapp kao Kristeninim kćerima te Christine Lahti koja je utjelovila njezinu majku. Najgledanija epizoda prve sezone privukla je gotovo 8 milijuna gledatelja, dok je na 1st Critics' Choice Super Awards serija zaradila četiri nominacije – najbolja horor serija, najbolji glumac (Colter, Emerson) i najbolja glumica (Herbers) te je općenito, ova vrlo inteligentno napisana serija koja postavlja niz intrigantnih pitanja, proglašena jednom od najboljih serija u 2019.