Ostani doma

Kuhar i pol

Kuhar i pol

2 min | kulinarski show | Hrvatska | 2012

Voditelj
Tomislav Gretić

Tomislav Gretić, jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, u kulinarskom showu ‘Kuhar i pol’ kuha samo za vas!

Ostali ste bez ideja što kuhati?  Umorni ste od svakodnevnog razmišljanja kako pripremiti brza i ukusna jela s namirnicama koje je moguće nabaviti u vašoj samoposluzi ili na tržnici? Zasitili ste se kuharica i emisija gdje recepte uglavnom gledate i zamišljate, ali rijetko i sami pripremate? RTL Televizija misli na vas - svakim danom u minutu i pol pripremamo jelo na brz i jednostavan način.

U tek 90 sekundi Tomislav Gretić  priprema jela koja ćete i sami željeti kušati, na brz i jednostavan način, s namirnicama koje je jednostavno nabaviti i pripremiti u kuhinji poput vaše!

Uz mnoštvo vrlo jednostavnih recepata i korisnih savjeta za pripremu obroka, Tomislav Gretić otvara vrata ‘svoje’ kuhinje i unosi osvježenje u vašu svakodnevicu. U pripremi recepta dana ponekad će mu pomagati specijalni gosti, eksperti u pripremi pojedinih vrsta namirnica koji nam otkrivaju male tajne velikih majstora. Gretić će s gledateljima nesebično podijeliti recepte za fini obiteljski ručak, savjete za  pripremu pića i zdravih, brzih obroka, ali i tajne o pripremi pojedinih namirnica, kako naglasiti pojedine okuse, kako servirati  ili ukrasiti hranu i još mnogo toga što je naučio kuhajući po najboljim hotelima na četiri kontinenta.

Tomislav Gretić glavni chef luksuznog hotela Monte Mulini u Rovinju i jedan od chefova koji zaista kuha, a ne samo delegira posao. Kako sam navodi: ”Kuhanje je moja strast i posao”.

Gretić je karijeru započeo u hotelu Laguna u Zagrebu. Posao ga je dalje vodio po brojnim hrvatskim i svjetskim hotelima među kojima su Sheraton Warshaw, Sheraton Deire Dubai te Dolder Grand u Zürichu, kao i u egipatski hotel Stella Di Mare. Kuhao je za poznate svjetske zvijezde, poput Billa Clintona, Rolling Stonesa, Stinga, U2 i mnoge, mnoge druge.

Za novi dnevni format u kojem je i  sam glavna zvijezda, rekao je: “Ovo je za sve one koji misle da ja kuham samo komplicirana jela!”

Jednostavno, sezonski i pripremljeno s ljubavlju – tako kuha naš kuhar i pol, Tomislav Gretić!