Ostani doma

Top Chef

Top Chef

60 min | kulinarski show | SAD | 2006

Ponedjeljak - petak u kasnovečernjem terminu

Producent
Dan Cutforth, Jane Lipsitz

Kada naoštre noževe, chefovi kreću u borbu za titulu "Top Chefa". U popularnom američkom televizijskom reality show poznati se chefovi natječu jedan protiv drugog u raznim kulinarskim izazovima. U njihovim izvedbama ocjenjuju ih cijenjeni stručnjaci za hranu i vino.

U desetoj sezoni ekipa "Top Chefa" odlazi u Seattle, u potragu za najboljim kulinarskim stručnjacima. Ukupno će se u natjecanju okušati 21 chef, a ta će brojka drastično opasti već nakon prve epizode.

Snimanje prve sezone serije započelo je 2006. godine, a deseta sezona snimana je 2012. godine. Svaka sezona snima se u drugom gradu na novim mjestima s novim kulinarskim izazovima. Osim u SAD-u, serija se još snima u 20-ak zemalja diljem svijeta. To dokazuje sveprisutnu popularnost kulinarskih serija i emisija, a veliku kvalitetu "Top Chefa" opravdavaju njezine nagrade – nagrade za izvanredno uređivanje slike u kategoriji reality programa na 60. i 62. Primetime Emmy Awards.

I dok se većina kulinarskih serija i emisija temelji na amaterskom kuhanju, ova serija suprotstavlja prave chefove sa širokim kulinarskim iskustvom koji se svim silama trude opravdati svoju titulu.