Ostani doma

Život na vagi

The Biggest Loser

45 min | natjecateljski show | Hrvatska | 2018

Ponedjeljak - petak u jutarnjem terminu

Voditelj
Marijana Batinić

"Život na vagi" je RTL-ov natjecateljski reality show, koja ljudima s prekomjernom tjelesnom težinom nudi priliku suočiti se s njihovim životnim problemima, a njima će se baviti, trenirati i podučavati ih o zdravim životnim navikama stručnjaci treneri, nutricionisti i liječnici. Njihov cilj je transformirati im tijelo, ali naposljetku i njihov život.

Život 18-ero kandidata promijenit će se u potpunosti, a nezdravi način života zamijenit će zdravim navikama i tjelovježbom, sve kako bi na kraju jedan od njih izgubio najviše kilograma, te tako dobio pozamašnu novčanu nagradu, novi pogled na svoj život, ali i novi odraz u ogledalu.

Treneri su Mario Mlinarić i Sanja Žuljević, dok će kandidatima moralna podrška biti voditeljica Marijana Batinić.

Tijekom showa, koji traje tri mjeseca, kandidati su podijeljeni u dva tima, a cijelo to vrijeme žive u izolaciji u jednoj samoborskoj vili. Svaki njihov tjedan kulminira vaganjem kako bi se utvrdilo koji je tim izgubio više težine. Tim koji ima niži postotak izgubljenih kilograma u tjednu morat će odabrati između sebe koja osoba napušta daljnje natjecanje.

Kandidati će biti stavljeni pred različite izazove i iskušenja, a nijedan od njih nije lagan - poput "iskušenja" gdje će morati odoljeti ukusnoj hrani ili se popeti na visoku uzbrdicu, a to će naročito biti teško onima koji se nikada nisu bavili tjelovježbom, osim, primjerice, igranja kompjuterskih igrica. Određeni izazovi kandidatima će dati i posebne povlastice ako pobjede, a jedna od njih je i imunitet da ne ispadnu iz natjecanja.

"Život na vagi" (u originalu „The Biggest Loser“) u svijetu je dotaknuo živote stotina tisuća ljudi, pričajući snažne emotivne priče koji naposljetku trijumfiraju jačinom ljudskog duha nad problemima koje su imali.

Najteži kandidat ikad prijavljen u svijetu bio je Australac Kevin Moore, a težio je 254,7 kilograma, dok je najteža kandidatkinja bila Shay Sorrells iz Amerike sa čak 216 kilograma. No, oni nisu oni koji su izgubili najviše kilograma. Ukrajincu Alexanderu Repyanchuku pripala je ta titula jer je izgubio čak 60.13% od svoje tjelesne mase, dok je ženska kandidatkinja Rachel Frederickson iz Amerike izgubila 59.62%.

Tko će od 18-ero kandidata „Života na vagi“ biti onaj čiji će odraz u ogledalu biti gotovo neprepoznatljiv nakon rigoroznih životnih promjena?