Ostani doma

10 godina mlađi

10 Years Younger

60 min | show | Ujedinjeno Kraljevstvo | 2004

Subota - nedjelja u jutranjem terminu

Voditelj
Nicky Hambleton-Jones

Voditeljica i stilistica popularne britanske reality emisije "10 godina mlađi" Nicky Hambleton-Jones tvrdi kako se, uz pomoć tima vrhunskih stručnjaka, svakoga može učiniti desetak godina mlađim.

Sudionici u želji da promijene svoj izgled, kojim nije zadovoljna ni njihova okolina ni oni sami, prepuštaju se raznim tretmanima za uljepšavanje i proživljavaju potpuni makeover koji će utjecati na njihovo samopouzdanje, ali i zdravlje. Uz pomoć vrhunskih stručnjaka, plastičnih kirurga, oftamologa, stomatologa, kozmetičara, pedikera, frizera, vizažista i stilista, sudionice showa dobivaju potpuni tretman i promjenu izgleda kako bi pokušale izgledati 10 godina mlađe. 

Na početku emisije 100 slučajnih prolaznika na ulici pogađa koliko sudionica ima godina. Od ponuđenih odgovora zbraja se prosjek te postavlja ciljani izgled. Nakon što sudionica prođe kroz sve ruke stručnjaka, na kraju emisije slučajni prolaznici ponovno pogađaju dob sudionice, te time potvrđuju je li tim stručnjaka uspješno odradio posao i uspio u svom naumu.

U emisiji se redovno koriste usluge estetskih kirurga što je izazvalo i mnoge kritike. No, u knjizi „10 godina mlađi: Biblija estetske kirurgije“, plastični kirurg Jan Stanek je napisao: "Odlučio sam sudjelovati u ovoj emisiji jer sam smatrao da mi je ponuđena prilika iskreno pokazati gdje sve estetska kirurgija može pomoći i maknuti uobičajene zablude koje ljudi imaju o njoj."