Ostani doma

Brak na prvu

Gift Ved Første Blik

60 min | show | Danska/ Hrvatska | 2020

Ponedjeljak - petak u kasnovečernjem terminu

Tamo gdje ostale emisije završavaju, u ovoj avantura tek počinje! RTL gledateljima donosi hrvatsku inačicu planetarno popularnog showa „Married At First Sight/ Gift Ved Første Blik“, u kojem se dvoje potpunih stranaca upozna pred „oltarom“ i vjenča, a tek onda počinje njihova ljubavna avantura života zvana „Brak na prvu“.

„Brak na prvu“ zapravo je svojevrsni sociološki eksperiment, a zbog njegova koncepta u pojedinim se zemljama našao na meti Crkve koja smatra da se tako trivijalizira brak. No to nije zasmetalo planetarnoj popularnosti ovog showa.

Format je originalno nastao u Danskoj, gdje se prva sezona prikazivala 2014. godine nakon čega je show postigao veliki uspjeh diljem svijeta i postao jedan od najgledanijih sadržaja.

Show se prikazuje u 29 zemalja, a osim u Danskoj, prikazivao se u još i u Australiji, gdje je doživio veliki uspjeh, SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Finskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Italiji, Poljskoj, Izraelu te susjednoj Srbiji. A sada će gledatelji i u Hrvatskoj moći pratiti najnapetiji trenutak u životu mladenaca!

Ipak, dvoje stranaca nije slučajno spojeno - parovi se pažljivo biraju, što čine stručni eksperti iz područja psihologije i ljubavnih odnosa koji kroz niz različitih testova pronalaze kompatibilne parove. U RTL-ovoj verziji showa taj tim stručnjaka čini Boris Blažinić, profesor psihologije i sudski vještak za psihologiju, predavač, konzultant i licencirani trener za povećanje osobne i organizacijske učinkovitosti, zatim Ingrid Divković, diplomirana profesorica hrvatskog jezika i književnosti i filozofije te spisateljica i Ita Štefanek - stručnjakinja za ljubavne odnose i vlasnica agencije za spajanje parova.