Ostani doma
Press / Arhiva

Najveći hrvatski misteriji

Nakon dvije sezone potucanja po svijetu Robert Knjaz, dokazani domoljub, simpatizer natprirodnih pojava te uvjereni svejed, novi je serijal odlučio snimiti u Hrvatskoj, i to unutar njezinih avnojevskih granica.


Povijest će pokazati koji je bio pravi razlog za ovakvu odluku; dužničko ropstvo u koje je upao zbog duga u videoteci (edicija “Njemačke erotske bravure”) ili pak nezadovoljstvo koje su izrazila veleposlanstva Commonwealtha zbog nepopravljive štete koju je Knjaz nanio engleskom jeziku pukim govorenjem istog.

Legenda kaže da je takav - u dugovima, bez putovnice te ozloglašen po videotekama - Robert Knjaz pogledao u nebo iznad dućana, pomislio kakve li sve misterije krije svemir, pljunuo na kolnik i zaključio da je svemir naprosto hvastav sa svim tim misterijima i da što fali našim domaćim, hrvatskim misterijima… i tako se rodila ideja za emisiju “Najveći hrvatski misteriji”.

Dobrohotni će se gledatelj vjerojatno ponadati kakvoj ozbiljnoj panel-diskusiji s natruhama onostranog, i to je upravo ono što ova emisija jest: odgonetavanje najvećih hrvatskih misterija u rasponu od antifašizma do žlundre, uz sudjelovanje zanimljivih gostiju, stručnjaka i vrane.

Zlonamjerni će pak gledatelj zamijetiti da se radi o još jednom Knjazovom talk-showu s ozbiljnim problemom u konceptu; umjesto da gosti dolaze u studio, Knjaz ih sa svojom mobilnom scenografijom zaskače na poslu, u kući te birtiji. U toj mu nezahvalnoj raboti pomaže baka Slavica koja u novoj sezoni eksperimentira sa svojom agresivnom stranom, pa će i ljubitelji akcije u panel-diskusijama doći na svoje. Osim bake, tu je još i probrani tim rekvizitera te kolega iz kvarta čija je uloga u emisiji i sama omanji misterij.

I to je otprilike to.
Zato - gledajte misterije, jer dok je misterija bit će i Kroacije!

Preporučujemo ti još sadržaja

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.