Ostani doma
Press / Arhiva

Jezikova juha

Jezikova juha“ je novi reality show koji je utemeljen na britanskom showu „Ramsay's Kitchen Nightmares“, koji je osvojio brojne BAFTA i Emmy nagrade. Premise emisije su jednostavne: naš vrhunski kuhar (chef) Stephan Macchi putovat će Hrvatskom svakoga tjedan posjećujući novi restoran koji ima problema s privlačenjem gostiju.

Njegov će zadatak biti pomoći vlasnicima restorana, njihovim kuharima, konobarima i drugom osoblju da svoj restoran učini uspješnim. „Jezikova juha“ će gledateljima pružiti jedinstveni uvid u svijet profesionalne pripreme hrane, iza kulisa i na dosad neviđeni način.  Snimanje ovog reality showa počinje 31. kolovoza, a snimit će se 12 epizoda. Prikazivanje će krenuti sredinom 10. listopada, jednom tjedno u udarnom terminu.

Stephan Macchi kulinarstvom se počeo baviti sa sedam godina. Podrijetlom Francuz, školovao se u Francuskoj, gdje je nakon četverogodišnjeg školovanja stekao tri diplome. Radio je u Provansi, u restoranu Le Clos de la Violette s dvije Michelinove zvjezdice, a prije 12 godina je zbog ljubavi stigao u Hrvatsku: tu se oženio, radio je u hotelu Boškinac na Pagu te u zagrebačkoj konobi Mašklin i Lata, a posljednje tri godine vodi vlastitu tvrtku za trgovinu delikatesama.

„Ramsay's Kitchen Nightmares“ producira britanska produkcijska kuća „Optoman“, a emitirala se na Channel 4 u Britaniji i na FOX-u u SAD-u. Isti je format prilagođen i produciran u nekoliko zemalja diljem svijeta (npr. Njemačka, Grčka), s velikim uspjehom.

Gordon Ramsay (42) jedan je od najpoznatijih britanskih profesionalnih kuhara (chef) i vlasnika restorana. Dosad je uspio osvojiti ukupno 16 Michelinovih zvjezdica, a 2001. je postao jedan od samo tri chefa u Velikoj Britaniji koji ima 3 Michelinove zvjezdice istovremeno. Prema kriteriju Michelinovih zvjezdica, Ramsay je trenutno treći najbolji kuhar na svijetu. On je chef u britanskom originalu pod nazivom „Ramsay's Kitchen Nightmares“, koji je u Britaniji doživio 5 sezona, a u Americi 2 sezone pod nazivom „Kitchen Nightmares“.

Preporučujemo ti još sadržaja

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.