Ostani doma
Press / Objave za medije

Otkrijte "Tajne" od ponedjeljka na RTL Televiziji!

Zagreb, 9. rujna 2013. – U produkciji Fremantle Media Hrvatska i pod budnim okom glavnog scenariste Vlade Bulića (serije „Loza“, „Mamutica“) i njegovih suradnika, već se puna dva i pol mjeseca snima RTL-ova nova dramska serija „Tajne“. Na prostranom i, za potrebe ove serije izgrađenom setu u „Jadran filmu“ te prekrasnim lokacijama u okolici Zagreba dosad je snimljeno četrdesetak od ukupno 120 planiranih epizoda, u kojima glavne uloge tumače Filip Juričić, Jelena Jovanova, Ksenija Pajić, Aleksandar Cvjetković, Jasna Bilušić, Mladen Čutura, Monika Mihajlović, Stjepan Perić, Iskra Jirsak, Mladen Kovačić, Vinko Kraljević, Marko Cindrić, Katarina Baban i mnogi drugi. U ponedjeljak 9. rujna gledatelje na RTL Televiziji očekuje nova dramska serija - „Tajne“!

Televizijska dramska serija „Tajne“ bavi se burnim odnosima dvije obitelji kroz tri generacije, od 1943. godine, preko 1996. pa sve do danas kada se odigrava većina radnje. U pozadini svih priča, u koje su upletene obitelji Franić i Šeper, nalazi se obiteljsko blago koje je zakopano davne 1943. godine, u šumi, u blizini kurije (gospodske kuće). Baš to zakopano blago izvor je svih zala koje se nadvilo nad obje obitelji, a glavni junaci, Nikola Šeper (Filip Juričić) i Marina Franić (Jelena Jovanova), napokon imaju priliku tom ‘prokletstvu blaga’ stati na kraj te staviti točku na prošlost u kojoj se dogodilo puno toga lošeg. Ljubav koja se rađa između Nikole i Marine naići će na brojne prepreke, no mogu li dvoje mladih nadvladati prošlost opterećenu sukobima i krenuti ka ljepšoj i vedrijoj budućnosti?

Priča o dvije zaraćene obitelji započinje 1943. kada su seljaci provalili u kuriju plemića Nikole Otona Šepera (op.a. Nikolinog djeda) kako bi li se dočepali hrane. Svjestan situacije koja ga čeka, Nikola Oton zakopa obiteljsko blago u šumi pokraj kurije, i to neposredno prije upada seljaka. No, ubrzo ulazi u sukob sa seljacima, a u tom ga metežu ubija vođa seljaka, Marin Franić (op.a. Marinin djed). Trudna Šeperova supruga, Teodora, nakon toga bježi u Švicarsku gdje rodi kćer Juliju. Pedeset i tri godine kasnije, Julija (Linda Begonja) se zajedno sa suprugom Jerkom (Vinko Kraljević) i sinom Nikolom (Filip Juričić) vraća u Hrvatsku u namjeri da vrati očevo imanje. Nakon početnih sukoba oko vlasništva, Julija se pomiri s vlasnicima kurije, Ivanom (Aleksandar Cvjetković) i Josipom Franićem (Boris Svrtan), sinovima Marina Franića, seljaka koji je ubio njezina oca. No sve se promjeni kada obje obitelji krenu u potragu za blagom! Josip i Julija se u međuvremenu zaljube, a Ivan iz pohlepe ubija brata Josipa nakon što pronađe blago i pošalje Josipovu kćer, Marinu (Jelena Jovanova), u sirotište. Nedugo zatim umire i Julija, za čije će ubojstvo biti optužen suprug Jerko, a njihov sin Nikola nastavit će živjeti kod bake i djeda.

Sirotište, u kojem je Marina odrasla, trenutno je u financijskim problemima, zbog čega se odluči vratiti na očevo imanje koje joj prema nasljedstvu i pripada. Prisiljena je zatražiti pomoć strica Ivana koji je s ukradenim blagom Šeperovih u međuvremenu otkupio kuriju, te u njoj otvorio hotel. Ivana ipak muči grižnja savjesti zbog ubojstva Marinina oca, ali i činjenice da je supruzi Brigiti (Ksenija Pajić) dopustio da nećakinju pošalje u sirotište. Stoga odluči pomoći Marini i dopusti joj da s djecom iz sirotišta dođe živjeti u kuriju. I Nikola, koji je u međuvremenu postao policijski inspektor, također posjeti kuriju, ustrajan u tome da pod lažnim identitetom dozna pravu istinu o smrti svoje majke. S vremenom će se životni putevi Nikole i Marine ponovo ispreplesti, a tajne dvije obitelji početi sve više otkrivati!

Glumačku postavu serije „Tajne“ čine uistinu impresivna imena hrvatske glumačke scene. Uloge Nikole i Marine, dvoje mladih koji u seriji traže odgovor na pitanje je li važnija ljubav ili otkrivanje istine o burnoj prošlosti, tumače Filip Juričić i Jelena Jovanova. I dok je Juričić, osim po kazališnim ulogama u brojnim predstavama poput „Kako misliš mene nema?“ koju je osmislio s kolegom Amarom Bukvićem, hrvatskoj je javnosti ostao zapamćen po svojoj posljednjoj ulozi u televizijskoj seriji „Larin izbor“, Jelenu Jovanovu hrvatska publika tek otkriva, za razliku od Angeline Jolie koja joj je već prognozirala zvjezdanu karijeru davši joj 2011. ulogu u svom redateljskom prvijencu iz „U zemlji krvi i meda“. Mladoj makedonskoj glumici uloga Marine je prva televizijska uloga, dok iza sebe ima bogato glumačko iskustvo okrunjeno s nekoliko nagrada.

Glavnu negativku, Brigitu Franić, utjelovljuje Ksenija Pajić, višestruko nagrađivana diva hrvatskog glumišta koja je mnogima ostala zapamćena po ulozi supruge Crnog Džeka iz „Smogovaca“ te ministrice vanjskih poslova u „Uroti“, kao i ulogama u filmovima poput „Oficir s ružom“ , „Glembajevi“, „Život sa stricem“, „Zlatne godine“, „Maršal“, „Majka asfalta“ i „Ljudožder vegetarijanac“. Njezinog supruga Ivana Franića tumači kazališni i filmski glumac Aleksandar Cvjetković, koji se u svojem bogatom životopisu može pohvaliti i ulogama u talijanskog filmskoj produkciji, te posebice ulogama u popularnoj televizijskoj dramskoj seriji „Čarolija“ i „Le stagioni del cuore“. U „Tajnama“ važne uloge imaju i jazz pjevačica, kazališna i filmska glumica Jasna Bilušić (dobitnica nagrade hrvatskog glumišta i nagrada „Zlatni osmijeh“ za najbolju žensku ulogu), svestrani Mladen Čutura (filmovi „Priča iz Hrvatske“, Jeli jasno, prijatelju“, „Moram spavat, anđele“, te serije „Putovanje u Vučjak“, „Zabranjena ljubav“, Mamutica“, „Loza“…), Stjepan Perić (serije „Instruktor“ i „Ruža vjetrova“, filmovi „Svećenikova djeca“, „The Show Must Go On“), Vinko Kraljević, Monika Mihajlović, Mladen Kovačević, Marko Cindrić, Katarina Baban, Amar Serlimović, Linda Begonja, Boris Svrtan i mnogi drugi…

Dramska serija „Tajne“ je, osim zavidne glumačke ekipe, osvojila i eminentno lice hrvatske glazbene scene, Massima Savića, koji je s velikim oduševljenjem otpjevao naslovnu pjesmu serije, naziva „Vrijeme“, a čija se premijera video spota uskoro očekuje. Video spot za pjesmu snimljen je na lokacijama u okolici Zagreba, u prekrasnom Nespešu gdje se nalazi i kurija u kojoj se odvija i dio radnje. Serija je snimljena najmodernijom filmskom tehnikom, odnosno Arri Alexa filmskom kamerom velike rezolucije kojom snimaju holivudski stručnjaci, dok na setu u „Jadran filmu“ i ostalim, prekrasnim lokacijama izvan Zagreba radi preko 120 ljudi. Filmski set u „Jadran filmu“ izgrađen je na više od 1200 kvadratnih metara, samo za potrebe nove serije, dok je namještaj iz secesijskog doba.

Nova dramska serija RTL Televizije donosi priču o tajnama prošlosti dvije obitelji, njihovim sudbinama koje se preko najmlađih članova ponovo isprepliću i daju odgovore na pitanja može li se za osvetu žrtvovati sve, pa čak i ljubav, te što nam ostaje ako za ljubav ne postoji druga prilika.

Serija „Tajne“ premijerno na RTL Televiziji od 16. rujna!

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.