Ostani doma
Tri, dva, jedan - ho, ho, ho! / Novosti
Željka Klemenčić za blagdane rado sprema biskote od šafrana: Isprobajte njezine blagdanske keksiće
Matea Smolčić

Ukusno i mirisno

Željka Klemenčić za blagdane rado sprema biskote od šafrana: Isprobajte njezine blagdanske keksiće

Željka je s pratiteljima RTL-a podijelila recepte za kolače koji se svake godine nađu na njezinu blagdanskom stolu

Željka Klemenčić za RTL.HR još prošlih blagdana opisala je kako blagdansko vrijeme u godini izgleda u njezinu domu, točnije, kuhinji. 

"S godinama sam se opametila. Sada mi je najvažnije pravilo kod pripreme blagdanskog ručka - bez stresa i pretjerivanja. Ne volim kad se hrana baca i nepotrebno gomila, to baš svjesno izbjegavam. Sad je to kod nas već relativno laka operacija - na Badnjak je ručak kod mene. Za ručak na Božić se rotiramo - jedne godine kod nas, jedne kod mame, jedne kod punice. Za ručak je obično pečenka - tipa patka ili purica s mlincima", nabraja Željka. 

Puno, puno kolača

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mrvica_mag (@mrvica_mag) on Nov 9, 2019 at 11:27pm PST

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na njezinom blagdanskom stolu neće nedostajati ni kolača!

"Kolače pečem nekoliko dana ranije, ali to sam već svela na neku normalu - uvijek pečem biskotije od lješnjaka i pravim tartufe od tamne čokolade. Bude još nekih suhih keksa da s djetetom isprobam sve te kalupiće u obliku svinja, slonova, raketa i zečeva", kaže Željka, koja, kaže, mnogo kolača i dobije. 

"Punica peče orehnjaču i makovnjaču. Moja mama peče biskupski kruh. Svi peku još jedno tri vrste suhih kolača, i donesu ono što su poslale susjede, snahe i slična ekipa", kaže te dodaje da joj to na kraju ipak stvara najčešći blagdanski problem. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mrvica_mag (@mrvica_mag) on Dec 16, 2019 at 10:46pm PST

"Koliko god se ja trudila sve minimalizirati, na kraju opet ispadne da smo do Tri kralja zatrpani hranom", zaključuje Klemenčić, koja je s RTL-ovim gledateljima i čitateljima podijelila jedan svoj recept. 

Biskoti od šafrana

Sastojci:

100 g maslaca

1 g šafrana

2 velika jaja

140 g šećera

300 g brašna

1 i pol žličica praška za pecivo

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Otopite maslac i u njemu šafran. Razmutite jaja sa šećerom pa spojite s maslacem. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Od tijesta formirajte dvije štruce. Pecite ih na limu obloženom masnim papirom oko 25 minuta. Izvadite štruce iz pećnice i smanjite temperaturu na 125 stupnjeva. Vrlo oštrim nožem narežite štruce na centimetar debele ploške. Pecite ploške još 15 minuta na nižoj temperaturi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!