Novosti
Nakon sedam godina, William Petersen se vratio u “CSI”

Povratak u posljednjoj epizodi kultne forenzičke serije

Nakon sedam godina, William Petersen se vratio u “CSI”

U nedjelju je, nakon 15 godina na malim ekranima, prikazana posljednja epizoda kriminalističke serije “CSI”. To finale bi bilo ozbiljno kompromitirano bez povratka Williama Petersena, koji je utjelovljavao forenzičara Gila Grissoma od 2000. do 2008. godine.

Petersen je napustio seriju na vrhuncu gledanosti kako bi obnovio zapuštenu karijeru u kazalištu. Mnogi su ostali razočarani njegovim odlaskom iako ga je zamijenio slavni Ted Danson.

Nikada nije oklijevao o svom povratku u seriju. “Mrzim kada glumci odluče napustiti projekt i onda se odluče vratiti”, kaže 62-godišnji glumac. Dodaje kako su se svi složili kada i kako će njegov lik napustiti seriju.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim, njegov povratak u posljednju epizodu kultne serije nije bio težak zadatak. Njen tvorac, Antony E. Zuiker i izvršni producent Jonathan Littman su pozvali Petersena na piće u hotel Beverly Wilshire, mjesto gdje su se 1999. godine prvi put sastali s ostatkom CSI-jeve glumačke postave. Tamo su razgovarali o snimanju posljednje epizode. Petersen kaže kako su se htjeli dostojno pozdraviti s obožavateljima te im zahvaliti.

Petersenu nije bilo zahtjevno vratiti se u staru ulogu, a ni pamćenje ga nije izdalo jer se sjećao svih imena. Ipak, završno snimanje je ostavilo gorko-sladak okus jer su se glumci opraštali od svojih i tuđih likova, kao i od dugogodišnjih kolega.

Williama Petersena još uvijek gledate kao Gila Grissoma u “CSI”-ju na RTL-u 2 svakog dana u 19:25 sati, te na kanalu RTL Crime svakoga dana u 23:25 sati.