Ostani doma
TV novosti
Film 'Zalomilo se' lansirao ga je među najpopularnije komičare u Hollywoodu, ali Seth Rogen je već sa 13 godina napisao prvi scenarij

Životna priča glumca kojeg je teško ne voljeti

Film 'Zalomilo se' lansirao ga je među najpopularnije komičare u Hollywoodu, ali Seth Rogen je već sa 13 godina napisao prvi scenarij

Ovaj 38-godišnji kanadski glumac je u kratkom roku postao omiljena komičarska zvijezda nekonvencionalne publike s pomaknutijim smislom za humor.

Kao dijete, nije se htio zaposliti nigdje drugdje osim u komediji. „Kada sam shvatio da bivanje smiješnim može biti posao, shvatio sam da želim baš taj posao“, izjavio je Seth. Karijeru je započeo u tinejdžerskim godinama kao stand-up komičar, a pobijedio je u natjecanju amaterskih komičara u Vancouveru 1998. godine. Dok je još uvijek živio u rodnom Vancouveru, dobio je sporednu ulogu u kultnoj seriji „Frikovi i šmokljani“. Nedugo nakon tog, preselio se u SAD, točnije u Portland i ubrzo je postao dijelom glumačke postave serije „Undeclared“. Uslijedile su uloge u filmovima „Donnie Darko“ i „Voditelj uzvraća udarac“.

Nakon angažmana pisca u posljednjoj sezoni „Da Ali G Showa“, za koju je s drugim piscima dobio nominaciju za Emmyja, Rogena je redatelj Judd Apatow nagovorio na okušavanje u filmskoj karijeri. Upravo je on dobio sporednu ulogu i potpisan je kao ko-producent u Apatowom redateljskom debiju – „Junfer u četrdesetoj“. Nakon pohvala kritike, Universal Pictures su ga odobrili za glavnu ulogu u filmovima istog redatelja – „Zalomilo se“ i „Komičari“. Film „Zalomilo se“ je zaradio blizu 150 milijuna dolara i potvrdio Rogena kao novu zvijezdu filmske komedije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rogen je utjelovio Stevea Wozniaka, suosnivača Applea, u Universalovom biografskom filmu o Steveu Jobsu.

Rogen i njegov komičarski suradnik Evan Goldberg su zajedno napisali film „Superloš“, navodno je scenarij nastao kada su obojica imali 13 godina. Nadalje, surađivali su na scenariju filmova „Ananas Ekspres“, „Ovo je kraj“, a upravo su potonji film i „Intervju“ režirali. Uz sve ovo, davao je glasove u crtanim filmovima poput „Hortona“, u crtanoj franšizi „Kung-Fu panda“ i „Čudovišta protiv vanzemaljaca“.

Svoju sadašnju suprugu Lauren Miller upoznao je 2004. na setu „Da Ali G Showa“, a vjenčali su se 2011. godine. Lauren se u pojavljuje u manjim ulogama u nekolicini Rogenovih filmova. Unatoč svom bezbrižnom imidžu, redovito podiže svijest o Alzheimerovoj bolesti budući da mu punica boluje od nje. „Mislim da dok ju ne vidite iz prve ruke, ne znate koliko je zapravo brutalna“, izjavio je jednom prilikom CNN-u. Član je organizacije NORML, neprofitne organizacije koja se bori za legalizaciju marihuane čiji je otvoreni uživatelj. Kako kaže, muza je gay zajednice, a naziva se njihovom „Medvjeđom ikonom“.

Sa svojim imidžem zapuštenog i nezrelog dečka zaraznog smijeha,  Rogen je postao lik kojeg je teško ne voljeti.

Gledajte ga u glavnoj ulozi u romantičnoj komediji "Zalomilo se", u subotu na RTL-u!

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!