Novosti
Neki su nerazdvojni već 30 godina: Slavni prijatelji koji su pokorili Hollywood
Profimedia.hr

I SNIMILI HITOVE

Neki su nerazdvojni već 30 godina: Slavni prijatelji koji su pokorili Hollywood

Često slušamo glasine o svađama glumaca na filmskom setu i upravo je zato osvježavajuće pronaći zvijezde koje se smatraju dobrim prijateljima i nakon što su završili s projektima. Donosimo vam najpoznatije prijateljske parove s malih ekrana i izvan njih.

Tina Fey i Amy Poehler

Ove su se komičarke upoznale na tečaju improvizacije u Chicagu 1993. godine. Kada se Fey preselila u New York zbog posla scenaristice u poznatom humorističnom showu „Saturday Night Live“, doslovno je preklinjala Amy da se pridruži glumačkoj postavi, što je ona naposljetku i učinila. Dinamični duo je kasnije glumio u filmovima poput „Opasne djevojke“ i „Rent-a-Mama“, a zajedno su vodile i dodjelu Zlatnih globusa.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jennifer Aniston i Courteney Cox

Prijatelji“ su stvorili najbolje prijateljice. Naime, Aniston i Cox su se upoznale 1994. godine na setu kultne humoristične serije. Od tad su zajedno prošle kroz svašta. Aniston priznaje da je spavala u Courteneyinoj gostinjskoj sobi dok je prolazila kroz teška razdoblja te da ju ona pritom nije nimalo osuđivala. Ljubav je očito uzajamna budući da je Jennifer kuma Courteneynoj kćeri Coco.

Seth Rogen i James Franco

Viđali smo ih zajedno u filmovima poput „Intervjua“, „Ananas ekspresa“ i „Ovo je kraj“, ali se komičarski dvojac upoznao dok je radio na seriji „Frikovi i šmokljani“. Od 1999. godine su stalni suradnici i jako dobri prijatelji.

Brad Pitt i George Clooney

Vjerojatno najzabavniji prijateljski par na ovoj listi upoznao se 2001. godine na setu „Oceanovih 11“, i otad su iznimno bliski, unatoč neprekidnom ratu smicalicama.

Michael Douglas i Danny DeVito

Ovo je prijateljstvo počelo dijeljenjem stana u New Yorku ranih 60-ih kada su obojica tek počinjala u zabavnoj industriji. Stari su se prijatelji nedavno prisjetili svog zajedničkog života, kada je DeVito otkrio da je Michael prao odjeću, dok je njegov bivši cimer otkrio da je Danny bio prilično neuredan.

Cameron Diaz i Drew Barrymore

Drew je imala samo 14 godina, a Cameron 16 kada su se upoznale u jednom kafiću. Drew je bila impresionirana Diazinom ljepotom i ljubaznošću. Kada je došlo vrijeme castinga za „Charliejeve anđele“, Drew je pozvala svoju prijateljicu Cameron, a glumice od tada viđamo kako se zabavljaju na setu i izvan njega.

Ben Affleck i Matt Damon

Uz to što su odrasli zajedno, zajedno su i stupili na filmsku pozornicu osvojivši Oscara za najbolji scenarij za dramu „Dobri Will Hunting“. Ostali su bliski kroz sve burne veze, a smatraju se jedinim konstantama u životu. Ne samo što su najbolji prijatelji i suradnici, oni su i daljnji rođaci, točnije u desetom koljenu.

 

 

  • Prijatelji

    humoristična serija - SAD - 1994.

    Ponedjeljak - petak u 21.05 sati