Ostani doma
TV novosti
Baka koja hrani golubove u 'Sam u kući 2': Tužna sudbina i na filmu i u stvarnosti obilježila je život glumice Brende Fricker

Jeste li znali?

Baka koja hrani golubove u 'Sam u kući 2': Tužna sudbina i na filmu i u stvarnosti obilježila je život glumice Brende Fricker

U filmu „Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku“ uz Kevina i Mokre bandite jedan od glavnih likova je starica koja sjedi u parku i hrani golubove, koje se Kevin prvo boji, a kasnije mu postaje prijateljica.

I mada su rijetki među nama koji nisu film pogledali barem tri puta, jeste li zapamtili kako se zove baka? Niste? Budite bez brige, s vašim pamćenjem je sve u redu. Naime, ta baka u filmu ni nema ime nego je „golub-baka“.

A nju igra glumica Brenda Fricker, irska kazališna glumica koja je u trenutku snimanja filma, 1992. imala 47 godina. Tri godine ranije na njezinoj polici je zasjao zlatni kipić za najbolju sporednu ulogu. Naime, Oscara je dobila za ulogu majke dječaka koji boluje od cerebralne paralize u filmu "My Left Foot".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao tinejdžericu Brendu je udario automobil uslijed čega je pala u komu iz koje se nije probudila gotovo dvije godine. Njezini zdravstveni problemi nisu prestali ni nakon toga. Naime, dobila je tuberkulozu te su joj liječnici morali odstraniti bubreg. U braku s Barryjem Daviesom provela je devet godina, a u tom razdoblju imala je šest spontanih pobačaja i nikad nije uspjela iznijeti trudnoću do kraja.

Na pogreb svog bivšeg supruga 1999. godine nije došla, a opravdanje za to joj je bilo da je u vrijeme pokopa snimala film u Australiji.

- Ugovor mi nije dopuštao da kao bivša supruga mogu uzeti slobodne dane za slučaj smrti. Ne znam gdje je sahranjen i ne želim znati. Kad se nešto takvo dogodi, koliko god da ti srce pukne na dijelove, moraš krenuti dalje – kazala je Brenda u jednom intervjuu.

Glumačku karijeru je počela u vrijeme dok je radila kao novinarka u The Irish Times, a kada se intenzivnije počela baviti glumom, preselila je u London.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!