Ostani doma
Novosti
Nikola Kojo: Karizmatik, genijalac i glumac iz serije 'Kriza' kojeg obožavaju sve generacije
RTL

PRAVA ZVIJEZDA

Nikola Kojo: Karizmatik, genijalac i glumac iz serije 'Kriza' kojeg obožavaju sve generacije

Karizmatični Nikola Kojo prije svega je glumac koji pripada sedmoj umjetnosti. Slobodno se može reći da je na filmu još od djetinjstva, a i danas s istim uspjehom osvaja srca publike, kako svojim talentom, tako i osobnošću.

Nikola je rođen 1967. godine, 5. rujna u Beogradu. Njegova obitelj podrijetlom je iz Hercegovine, a ime je dobio po pradjedu. Kao dijete, pjevao je u zboru Radio-televizije Beograd i svirao violinu. Jednom je, krenuvši na probu, slučajno pogriješio vrata i upao u dramsku grupu Bate Miladinovića. Budući da mu se tamo jako svidjelo, nastavio se baviti glumom. Roditelji su željeli da radi neki ozbiljniji posao, ali mu nisu branili da postane glumac pa je tako završio Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu.

Prvu ulogu u filmu Kojo je dobio već s 13 godina. Glumio je dječaka Ivana u filmu “Rad na određeno vreme”, a dvije godine kasnije bio je isti lik u filmu “Moj tata na određeno vreme”. Za ulogu u prvom filmu dobio je nagradu na Filmskom festivalu u Nišu. Nakon još nekoliko filmova dobio je ulogu u seriji “Lude godine“, koja mu donosi veliku popularnost. Filmovi “Šta se zgodi kad se ljubav rodi”, “Žikina dinastija” i “Druga Žikina dinastija” učinili su ga najpopularnijim mladim glumcem u tadašnjoj Jugoslaviji. Nakon toga igrao je u filmu “Razvod na određeno vreme”, posljednjem dijelu trilogije, a tih godina ostvario je zapaženu ulogu i u TV seriji “Sivi dom”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom devedesetih godina glumio je u filmovima “Početni udarac”, “Hajde da se volimo 3”, “Tesna koža 4”, “Do koske”, „Mi nismo anđeli“, “Lepa sela lepo gore”, “Balkanska pravila”,“Rane” te mnogim drugima, a glumio je i u popularnim serijama “Zaboravljeni”, “Bolji život 2” itd.

Nakon 2000. godine imao je uloge u filmovima “Sjenka uspomena” i “Mehanizam”, za koji je dobio nagradu za najboljeg glumca u Nišu na filmskom festivalu. Slijede “Bumerang”, “Blizanci”, “Porno teletabis”,“Bal-kan-kan”, “Mi nismo anđeli 2” itd, a tih godina snimio je i filmove “Kontakt”, “Crni Gruja i kamen mudrosti”, “Četvrti čovjek”, gdje za svoju ulogu dobiva Grand Prix Niša i nagradu na Filmskom festivalu u Sopotu. 2009. godine briljirao je i u serijama “Crni Gruja”,“Selo gori, a baba se češlja”, “Vratiće se rode” te mnogim drugima.

U posljednjih desetak godina istaknuo se ulogama u serijama “Kriza”, ali i u filmovima kao što je “Parada”.

Kao i svi roditelji koji žele da njihova djeca odrastaju na nekom lijepom i mirnom mjestu, Nikola je odlučio da se iz uzavrelog grada preseli u Sopot. S grupom prijatelja i kolega napravio je svojevrsnu modernu komunu, izgradili su svoje privatno naselje i sve to snimili u formi dokumentarnog filma.

Na pitanje zašto je odlučio živjeti na selu, odgovorio je: “Premoren sam od života u gradu, jurcanja za parkingom, od nervoznih vozača i tako dalje i odlučio sam s prijateljima otići odavde. Kupili smo jedan lijep komad zemlje na kojem ćemo napraviti tipske kućice, bazen, teniske terene, jednu malu komunu. Razgovarali smo o tome i možda bismo napravili jedan edukativni reality show kao dokaz da se može bez grada”. 

Koju možete gledati u kultnoj seriji 'Kriza' na RTL-u od ponedjeljka!

 

  • Kriza

    humoristična serija - BiH/ Hrvatska - 2013.

    RTL, ponedjeljak - četvrtak u 22.15 sati
    Gledaj na
Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!