Ostani doma
TV novosti
Od Obame do Freemana: Slavne osobe koje su preživjele avionske nesreće
Olivier Douliery/Press Association/PIXSELL

Devet života

Od Obame do Freemana: Slavne osobe koje su preživjele avionske nesreće

Preživjeti avionsku nesreću spada u kategoriju svjetskih čuda. No popis slavnih osoba koje su ih preživjele poprilično je dugačak.

Harrison Ford je u ožujku 2015. doživio avionsku nesreću kada se vraćao u Santa Monicu iz Venecije. Glumac je prošao s ozljedama koje nisu bile opasne po život.

Sandra Bullock je na letu iz Teksasa u Wyoming 2000. godine doživjela nesreću zbog slabe vidljivosti pa je avion promašio pistu i sletio na mjesto koje nije predviđeno za to. Glumica je kasnije objasnila da je nos aviona prolazio kroz snijeg i da ispred sebe nisu vidjeli ništa nego bijelu površinu te da je bila izvan sebe od straha, ali na sreću nitko nije čak bio ni ozlijeđen.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iste godine kad i Sandra Bullock, avionsku nesreću je imao i Patrick Swayze. Avionom je upravljao on sam, a iako u policijskim izvješćima stoji da nije bio pijan, u kabini je pronađena kutija piva.

I nekadašnji američki predsjednik Barack Obama je imao avionsku nesreću. Doduše, to je bilo 2008. i tada je još bio senator. Njegova nesreća se dogodila na tlu, i to nakon što se avion u kojem je bio sudario s drugim avionom u zračnoj luci. Nitko nije bio ozlijeđen.

Ashton Kutcher i Demi Moore su letjeli od Las Vegasa prema New Yorku te su morali prisilno sletjeti zbog mehaničkih problema. Naime, motor se zapalio, ali zahvaljujući spretnosti pilota nitko nije stradao.

Prije nekoliko godina je avionsku nesreću imao i Morgan Freeman, i to u privatnom avionu. Nesreća se dogodila u Tunici u Mississippiju, a 83-godišnjak nije ozlijeđen. Glumac se još i našalio da je prošao neozlijeđen, ali da to isto ne može reći za svoj avion.

Neuništivog Freemana možete gledati danas u kasnovečernjem terminu u filmu „Lančana reakcija“. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!