Novosti
Jedan od najljepših romantičnih filmova večeras na RTL-u!

Prljavi ples

Jedan od najljepših romantičnih filmova večeras na RTL-u!

„I've had the time of my life“

Ljeto 1963. Sedamnaestogodišnja Frances (Jennifer Grey) sa svojom imućnom obitelji odmara u ljetovalištu Catskill u planinama. Njezin otac Jake (Jerry Orbach), osobni je liječnik i prijatelj Maxa Kellermana (Jack Weston), vlasnika ljetovališta. Vrlo brzo Frances se zaljubi u plesnog instruktora Johnnyja Castelea (Patrick Swayzete dozna da se u ljetovalištu u tajnosti, u kasnim satima, pleše tzv. prljavi ples.

Inicijativno niskobudžetni projekt, 'Prljavi ples' se pretvorio u blockbuster te je poharao kina i postao veliki videohit, prvi koji se prodao u više od milijun kopija. U srži romatični film za starije tinejdžere, slavu može zahvaliti kemiji između Patricka Swayzeja i Jennifer Grey te njihovog zavodljivog i energičnog plesa.

Drugi razlog je svakako odabrana glazbena podloga i ogromni hit „The Time of My Life“, koji sažima zapravo čitavu radnju filma te je bio nagrađen i najboljom pjesmom na Zlatnim globusima 1988. Uz brojne filmske nominacije, izdvojit ćemo osvojeni Oscar za izvedbu koju su dobili Swayze i Grey, te za najbolju glazbu i tako ovaj film čvrsto uvrstili među kultna i nezaobilazna ostvarenja generacije odrasle u 80-ima.

Najpopularniji romantični film iz osamdesetih 'Prljavi ples' gledajte večeras u ponoć na RTL-u. 

Reci što misliš!