Ostani doma
TV novosti
'Hidalgo': Izvrstan biografski vestern o legendi Franku Hopkinsu i njegovu mustangu

danas u 15:20

'Hidalgo': Izvrstan biografski vestern o legendi Franku Hopkinsu i njegovu mustangu

Svijet je velik koliko i vaš životni izazov

Godina je 1891. Frank Hopkins (Viggo Mortensen), poznati jahač, kauboj i bivši dispečer američke vlade, i njegov mustang Hidalgo nastupaju u Wild West showu Buffalo Billa, u kojem su predstavljeni kao velike zvijezde, dvojac koji je zajedno prešao najveću udaljenost na svijetu.

Jednog dana bogati šeik Riyadh (Omar Sharif) šalje svog atašea Aziza (Adam Alexi-Malle) kako bi zatražio od Wild West showa da prestane najavljivati Hopkinsa i Hidalga kao najveće pustolove i izaziva ih da se dokažu u utrci Ocean of Fire na Bliskom istoku. Utrka od 3000 milja preko pustinje Nejd u Saudijskoj Arabiji samo je za one najizdržljivije, a najveći favorit za pobjedu je punokrvni arapski konj u vlasništvu šeika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izvrstan biografski vestern o legendi Franku Hopkinsu i njegovu mustangu Hidalgu snimio je redatelj Joe Johnston („Jumanji“, „Jurassic Park 3“ i „Draga, smanjio sam djecu“), koji se u ovom biografskom žanru do sada nije dokazivao, no ipak se odlično snašao. Da bi sve ispalo kako treba, pomogle su mu glumačke veličine Viggo Mortensen i Omar Sheriff u priči koja je fascinantna sama po sebi i trebalo ju je samo vjerno prenijeti na ekrane, što je srećom briljantno odrađeno.

Biografski vesern 'Hidalgo' gledajte danas u 16:45 na RTL-u. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!