Ostani doma
Novosti
Russell Crowe u bezvremenskoj priči o časti i ljubavi

večeras u 20 sati

Russell Crowe u bezvremenskoj priči o časti i ljubavi

Redatelj Ridley Scott predstavio je realniju viziju Robina Hooda, legendarnog buntovnog ratnika s kraja 12. stoljeća

Godina je 1199. Robin Longstride (Russell Crowe) je strijelac i veteran u vojci kralja Richarda Lavljeg Srca (Danny Huston). Nakon opsade dvorca Chalusa u Francuskoj, na poziv kralja, umoran do rata, Robin odlazi do Richarda uvjeren da ga je ovaj pozvao da mu pruži iskren pogled dosadašnjih ratnih kretanja. Kada Robin da svoj pošteni osvrt, zajedno sa svojim kolegama strijelcima Allanom A’Dayleom (Alan Doyle), Willom Scarlettom (Scott Grimes) te vojnikom Malim Johnom (Kevin Durand) nađe se u zatvoru, no ipak ne zadugo. Napad na dvorac se nastavlja i kralj u napadu pogine te se Robinu i prijateljima ukaže prilika za bijeg.

Negdje na pola puta između legende i istinitih događaja, daleko od utjecaja romantike, veliki filmaš Ridley Scott ('Blade Runner', 'Alien', 'Prometej', 'Gladiator') snimio je Robina Hooda koji ima manje vrlina te je predstavljen kao pravi ratnik, čovjek svog vremena, a čitava priča tj. Scottova vizija čini se realnija od prijašnjih „mekanih“ verzija o odmetniku koji se krije u šumi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Scott je tražio Russella Crowa za glavnu ulogu, očigledno imajući na umu njegovu čvrstu i prgavu narav, koja je tako odlučno funkcionirala u 'Gladijatoru'. U ostalim ulogama našao se niz velikana poput lijepe Cate Blanchett kao Marion Loxley, Maxa von SydowaWilliama Hurta.

Reci što misliš!