Ostani doma
TV novosti
Svi ga znamo kao glumca, ali jeste li znali da je Jon Favreau redatelj nekolicine najpopularnijih filmova?

nevjerojatno, ali istinito

Svi ga znamo kao glumca, ali jeste li znali da je Jon Favreau redatelj nekolicine najpopularnijih filmova?

Jon Favreau je čisti dokaz kako su glumci popularniji od redatelja jer teško ćete se sjetiti u kojem je filmu glumio, ali zato ste zasigurno gledali neki od njegovih ponajboljih filmova

Kada mu čuju ime, većina ljudi pomisli 'Tko? A-ha, onaj lik… da, gdje je ono on glumio…' 

Američki glumac Jon Favreau često se pojavljuje kao sporedni lik u raznim filmovima i vjerojatno bi svatko mogao pomisliti kako on i ne snima „baš puno“. Međutim, Jon Favreau je iza kulisa izuzetno marljiv producent i redatelj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo su najpopularniji filmovi koje je režirao Jon Favreau, a zasigurno ste gledali bar jedan i oduševili se:

Mafijaši početnici (2001.)

Njegov redateljski debut u kojem je glumio uz Vincea Vaughna. Kemija između njih je bila više nego dovoljna da je radnja filma savršeno pitka. Kritika ovaj film smatra jednim od njegovih najboljih.

 

Kauboji i Indijanci (2011.)

Njegova ideja spajanja dviju omiljenih holivudskih tema bila je potpuno inovativna. Jedan je od najboljih Favreauovih pokušaja i gledatelje je uspio uzdrmati nečim posve neočekivanim.

 

Vilenjak (2003.)

Film bez kojeg više niti jedno božićno razdoblje ne može proći, a koji svaki put razveseljava široki krug publike, od najmlađih do najstarijih.

 

Iron Man (2008.) i Iron Man 2 (2010.)

Najznačajnija Favreauova filmska uspješnica bila je Iron Man iz 2008., film koji je postavio odličnu bazu za sve kasnije filmove s Marvelovim akcijskim junacima. 

 

Kralj lavova (2019.)

Favreau je gurnuo 'live action' na novu granicu i 'Kralja lavova' pretvorio u svojevrsni narativni dokumentarac o životinjama i prirodi.

 

Knjiga o džungli (2016.)

Favreau i Justin Marks razvili su svoju inačicu priče, koja balansira između Disneyeve adaptacije i Kiplingovog predloška. U Oskarom nagrađenom igranom filmu u kojemu su do savršenstva ukomponirane računalno generirane slike, glasove su dali neki od najveći glumaca današnjice, Bill Murray kao Baloo, Ben Kingsley kao Bagheera, Idris Elba kao Shere Khan, Scarlett Johansson kao Kaa, Christopher Walken kao King Louie. 

Vrhunski remake kultnog dugometražnog animiranog Disneyevog klasika u režiji Jona Favreaua ne popustite gledati u subotu u 20 sati ne RTL-u. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!